Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicové maslo s perníkovým korením

Tekvicové maslo s perníkovým korením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicové maslo s perníkovým korením Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Z tekvice je nielen skvelá polievka, ale aj dezerty a kuchárske vychytávky. A raz takou zdravšou je tekvicové „maslo“. Je hodvábne krémové, krásne sa rozotiera a na pečive výborne zastúpi práve spomínaný tuk, hoci samotné žiadne tuky neobsahuje!

Ingrediencie pre:
1 pohárik

1/2 ks maslovej tekvice
30 g kokosového cukru
20 ml jablčného octu
1 štipka soli
1 lyžička perníkového korenia
2 lyžice medu

Namiesto kupovaného perníkového korenia si pokojne namiešajte vlastné zo škorice, zázvoru, muškátu a klinčekov. Tiež môžete pridať pár kvapiek vanilkovej arómy. Maslo je možné tiež dosladiť akýmkoľvek cukrom, medom či sirupom podľa chuti.
Postup
01.

Umytú maslovú alebo hokaido tekvicu každopádne rozpoľte, vydlabajte zrniečka a takto neolúpanú pečte pri 180 ° C asi hodinu domäkka.

Tip: Tekvicu pokojne upečte celú a zvyšok si schovajte do božskej tekvicovej torty, vláčneho tekvicového chlebíčka alebo napríklad oranžových tekvicových nokov. Moja v celku vážila 1,5 kila a po upečení a očistení 800 g, takže na maslo som použila 400 g pyré z upečenej tekvice.

02.

Tekvicu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, odstráňte šupku (ak ste použili hokaido, nie je potrebné ju lúpať), odvážte zhruba 400 g a rozmixujte so zvyšnými ingredienciami. Maslová tekvica je sladšia, takže u iných druhov bude najskôr potrebné trochu viac sladidla.

03.

V nepriľnavom kastróliku zmes priveďte do varu a za častého miešania nechajte asi 30 minút na miernom ohni prehrievať. Preložte do pohára a po vychladnutí skladujte v chladničke. Spotrebujte do 2 týždňov, ale na naberanie vždy používajte čistú lyžičku alebo nôž.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.