Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tekvicové maslo s perníkovým korením

Tekvicové maslo s perníkovým korením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicové maslo s perníkovým korením Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Z tekvice je nielen skvelá polievka, ale aj dezerty a kuchárske vychytávky. A raz takou zdravšou je tekvicové „maslo“. Je hodvábne krémové, krásne sa rozotiera a na pečive výborne zastúpi práve spomínaný tuk, hoci samotné žiadne tuky neobsahuje!

Ingrediencie pre:
1 pohárik

1/2 ks maslovej tekvice
30 g kokosového cukru
20 ml jablčného octu
1 štipka soli
1 lyžička perníkového korenia
2 lyžice medu

Namiesto kupovaného perníkového korenia si pokojne namiešajte vlastné zo škorice, zázvoru, muškátu a klinčekov. Tiež môžete pridať pár kvapiek vanilkovej arómy. Maslo je možné tiež dosladiť akýmkoľvek cukrom, medom či sirupom podľa chuti.
Postup
01.

Umytú maslovú alebo hokaido tekvicu každopádne rozpoľte, vydlabajte zrniečka a takto neolúpanú pečte pri 180 ° C asi hodinu domäkka.

Tip: Tekvicu pokojne upečte celú a zvyšok si schovajte do božskej tekvicovej torty, vláčneho tekvicového chlebíčka alebo napríklad oranžových tekvicových nokov. Moja v celku vážila 1,5 kila a po upečení a očistení 800 g, takže na maslo som použila 400 g pyré z upečenej tekvice.

02.

Tekvicu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, odstráňte šupku (ak ste použili hokaido, nie je potrebné ju lúpať), odvážte zhruba 400 g a rozmixujte so zvyšnými ingredienciami. Maslová tekvica je sladšia, takže u iných druhov bude najskôr potrebné trochu viac sladidla.

03.

V nepriľnavom kastróliku zmes priveďte do varu a za častého miešania nechajte asi 30 minút na miernom ohni prehrievať. Preložte do pohára a po vychladnutí skladujte v chladničke. Spotrebujte do 2 týždňov, ale na naberanie vždy používajte čistú lyžičku alebo nôž.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.