Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tento recept je ideálny na víkendovú večeru alebo na špeciálnu príležitosť

Tento recept je ideálny na víkendovú večeru alebo na špeciálnu príležitosť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tento recept je ideálny na víkendovú večeru alebo na špeciálnu príležitosť Foto: depositphotos.com
reklama:

Pečené bravčové koleno je skvelým jedlom, ktoré síce vyžaduje viac času na prípravu, ale výsledok stojí za to. Ide o jedlo, ktoré sa pomaly pečie, aby mäso zostalo šťavnaté a kôrka krásne chrumkavá. Skvelým spôsobom, ako zintenzívniť chuť tohto pokrmu, je pripraviť marinádu s čiernym pivom. Táto marináda dodá kolenu nielen hlbokú, bohatú chuť, ale aj jemne sladkú, karamelizovanú šťavu, ktorá sa perfektne hodí k masku.

Tento recept je ideálny na víkendovú večeru alebo na špeciálnu príležitosť, keď chcete potešiť svojich blízkych niečím skutočne chutným a výnimočným. Koleno podávajte s tradičnými prílohami ako kyslá uhorka, chren, horčica, alebo čerstvý chlieb, a vychutnajte si nezabudnuteľnú kombináciu chutí. Ak sa rozhodnete tento recept vyskúšať, nezabudnite, že ideálny čas na marinovanie je 24 hodín.

Čo budete potrebovať na prípravu marinovaného bravčového kolena:

1 bravčové koleno
Soľ podľa chuti
Čierne pivo
150 ml čierneho piva (10 °)
2 lyžice trstinového cukru
2 cm čerstvého zázvoru
4 lyžice kvalitného kečupu
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica dijonskej horčice
4 strúčiky cesnaku

Postup prípravy:

Najprv si pripravíme marinádu. Cesnak olúpte a roztlačte. Zázvor nakrájajte na tenké plátky.
V malom hrnci zahrajte pivo s cukrom, aby sa cukor úplne rozpustil. Potom pridajte cesnak a zázvor a na miernom ohni varte asi 8 minút, kým sa všetky chute nezlúčia.
K pivu pridajte kečup, sójovú omáčku a horčicu. Dobre premiešajte a ešte 5 minút varte, aby sa marináda zredukovala a zahustila.
Koleno dôkladne narežte podľa kosti, aby sa lepšie prepieklo. Osoľte ho z každej strany, aj do zárezov.
Vložte koleno do misky, polejte ho pripravenou marinádou a poriadne natrite. Misku zakryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 24 hodín.
Po marinovaní preložte koleno aj s marinádou do pekáča a podlievajte ho čiernym pivom.
Predhrajte rúru na 220 °C a pečte koleno 20 minút, aby sa zatiahlo. Potom znížte teplotu na 150°C a pečte ďalšie 2 až 3 hodiny, pravidelne podlievajte pivom alebo výpekom, aby bolo mäso šťavnaté.
Podávajte s čerstvým pečivom alebo pečenými zemiakmi.

Tip: Ak máte čas, môžete koleno piecť pri nižšej teplote, okolo 120 ° C, a to až 6 až 8 hodín. Na konci pečenia zvýšte teplotu, aby sa vytvorila krásna chrumkavá kôrka.

Tento recept je jednoduchý, ale poskytuje fantastické výsledky, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších gurmánov. Pomaly pečené koleno s výraznou marinádou bude určite hitom na každej večeri.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.