Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako využiť zvyšky vianočného pečiva

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako využiť zvyšky vianočného pečiva
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako využiť zvyšky vianočného pečiva Foto: depositphotos.com
reklama:

Zostalo vám doma ešte trochu vianočného pečiva, ktoré už nikto nechce? Nemusíte ho vyhadzovať! Skvele sa hodí na prípravu nového a chutného dezertu, ako napríklad výbornú bábovku. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako využiť zvyšky a zároveň si pripraviť lahodný koláč, ktorý môžete servírovať aj návšteve. Navyše na prípravu nebudete potrebovať veľa ďalších ingrediencií.

Čo s nadbytočným pečivom?

Ešte pred pár dňami sme cukroví hrdinsky ukrývali pred zvedavými návštevníkmi, aby sa naňho nedostali predčasne. Neskôr sme ho s veľkým entuziazmom postavili na stôl a povzbudzovali každého, aby si dal. Ale teraz, keď sa sviatky skončili, zrazu nikto už nemá záujem o pracne pripravené perníčky, linecké, rožky a ďalšie dobroty. Čo s ním? Cukroví, ktoré sa roky pripravovalo s láskou, sa nechce len tak vyhodiť.

Samozrejme, jednou z možností je zamrazenie, ale mrazivý vzduch nie je pre cukroví ideálny – aj keď ho v lete vytiahnete, už nebude mať tú správnu chuť. Mrazom sa vysuší, čo znamená, že nebude také vynikajúce, ako keď bolo čerstvé. Preto je lepšie nájsť spôsob, ako ho využiť hneď.

Skvelé využitie zvyškov pečiva

Ak vám ešte niečo zostalo, nenechajte ho len tak ležať. Zvyšky môžete skvele využiť na prípravu iných sladkých pochúťok. Cukrovinky môžete rozmixovať a vytvoriť z nich zaujímavú mrveničku, pripraviť si poháre plné sladkých vrstiev alebo dokonca vymodelovať lízanky. Rýchlo z nich upečiete aj vynikajúcu bábovku. Ak nemáte formu na bábovku, môžete pokojne použiť plech a pripraviť obyčajnú buchtu.

Tento recept na bábovku je jednoduchý, rýchly a navyše vám umožní upiecť výborný koláč s minimálnym úsilím. Stačí, ak zvyšky pečiva rozmixujete a pridáte vajíčka a tekutinu, ako je mlieko alebo podmáslie. Na to, aby bábovka pekne vykysla, stačí pridať prášok do pečiva. Ak chcete, môžete pridať aj trochu rumu alebo vaječného koňaku, ktorý vám ešte zostal z Vianoc.

Jednoduchá a chutná bábovka

Na prípravu tejto bábovky môžete použiť akýkoľvek druh pečiva – od pečeného po nepečené druhy. Vďaka pečivu, ktoré už obsahuje veľa chutí, nebude potrebné nič ďalšie dochucovať. Ak máte rôzne druhy, môžete ich nakombinovať, napríklad vytvoriť bábovku s čokoládovými a kakaovými príchuťami alebo s vôňou perníkového korenia. Môžete pridať aj orechy, kakao, hrozienka alebo čokoládu na vylepšenie chuti. A ako na to?

Ingrediencie:

  • cca 500 g zvyškového pečiva
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • mlieko podľa potreby
  • vaječný koňak alebo rum podľa chuti (stačí pár lyžíc)

Postup:

  1. Zvyšky pečiva vložte do mixéra a rozmixujte na jemnú zmes. Tú presypte do misky, pridajte prášok do pečiva, vajíčka a mlieko. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, pridajte trochu koňaku alebo rumu. Dobre premiešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré má konzistenciu klasického bábovkového cesta. Ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka alebo viac pečiva, aby sa rozriedilo.
  2. Formu na bábovku vymažte tukom a vysypte múkou, aby sa cesto nelepilo. Nalejte do nej pripravené cesto. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 45 minút. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte z formy.
  3. Na záver môžete bábovku ozdobiť práškovým cukrom alebo polevou z roztopenej čokolády podľa chuti.

Tento recept je skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečiva, ktoré by sa inak mohli vyhodiť, a zároveň si vychutnať vynikajúcu sladkú pochúťku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.