Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tento recept si môžete upraviť podľa vlastného vkusu a vytvoriť tak rôzne verzie týchto skvelých sladkých pochúťok

Tento recept si môžete upraviť podľa vlastného vkusu a vytvoriť tak rôzne verzie týchto skvelých sladkých pochúťok
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tento recept si môžete upraviť podľa vlastného vkusu a vytvoriť tak rôzne verzie týchto skvelých sladkých pochúťok Foto: www.shutterstock.com
reklama:

Rumové guličky sú obľúbeným dezertom, ktorý vďaka svojej jednoduchosti a vynikajúcej chuti nikdy nezostane bez povšimnutia. Tento nepečený zákusok sa pripravuje rýchlo a ľahko, a preto je ideálnou voľbou na rôzne oslavy alebo ako darček pre blízkych.

Základom rumových guličiek sú bežne dostupné ingrediencie, ktoré nájdete v každej domácnosti. Tento recept si môžete upraviť podľa vlastného vkusu a vytvoriť tak rôzne verzie týchto skvelých sladkých pochúťok. Rumové guličky sú skvelé na vianočný stôl, na oslavy, alebo len tak na každodenné pochutnávanie.

Vďaka alkoholu v rumových guličkách sa nemusia konzumovať okamžite. V prípade, že ich správne uskladníte, vydržia aj niekoľko týždňov v chladničke. Ak ich chcete mať po ruke aj dlhšie, môžete ich zmraziť a vychutnať si ich neskôr.

Ingrediencie potrebné na prípravu rumových guličiek:

Základný recept na rumové guličky pozostáva z niekoľkých hlavných surovín:

  • Piškóty sú najčastejšie používané ako základ, ale ak máte po pečení zvyšky sušienok, môžete ich pokojne využiť. Dôležité je ich rozomlieť na jemno, aby sa zmes dobre spojila.
  • Maslo je ďalšou nevyhnutnou ingredienciou, ktorá zabezpečí, že guličky budú krásne hladké a spojí všetky ingrediencie do jednotnej hmoty.
  • Rum dodá guličkám tú pravú chuť a arómu, ktorá ich robí nezameniteľnými. Ak nechcete použiť alkohol, môžete siahnuť po rumovej aróme.
  • Kakao je pridané pre čokoládovú chuť, ktorá skvele ladí s ostatnými ingredienciami.
  • Cukor je nevyhnutný na dosladenie celej zmesi. Môžete si vybrať, či použijete klasický kryštálový cukor, práškový cukor, alebo aj rôzne alternatívy ako javorový sirup či med.
  • Marmeláda (najlepšie ríbezľová) je často používaná na dodanie osviežujúcej kyslosti.
  • Korenie ako škorica, muškátový oriešok alebo vanilka môžu výrazne vylepšiť chuť a dodať guličkám ešte bohatší charakter.

Varianty rumových guličiek

Rumové guličky sa dajú upraviť do rôznych variant, stačí len pár drobných zmien v ingredienciách alebo spôsobe prípravy:

  • Hrozienkové guličky: Do základnej zmesi pridajte nakrájané hrozienka. Ak chcete, aby guličky mali výraznejšiu chuť, môžete hrozienka predtým naložiť do rumu.Orechové guličky: Orechy môžete nasekať na malé kúsky a pridať ich do zmesi, alebo môžete hotové guličky obaliť v drvených orechoch pre väčší efekt.

    Čokoládové guličky: Pre skutočných milovníkov čokolády je skvelým nápadom obaliť guličky v čokoládovej poleve, čo im dodá krásny lesk a bohatú čokoládovú chuť.

    Kokosové guličky: Ak máte radi kokos, môžete hotové guličky obaliť v strúhanom kokose, ktorý im pridá ďalšiu vrstvu chuti.

Postup prípravy rumových guličiek:

Pre jednu dávku rumových guličiek budete potrebovať:

  • 200 g piškót
  • 1 lyžicu marmelády (najlepšie ríbezľová )
  • 1 lyžicu zmäknutého masla
  • 1 lyžicu kakaa alebo nastrúhanej čokolády
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 lyžice mletého kokosu
  • 100 g hrozienok (predtým namočených v rume)

Na obalenie:

  • 5 lyžíc strúhaného kokosu
  • 2 lyžice cukru

Príprava:

  1. Piškóty rozdrvte na jemno pomocou mixéra alebo valčeka.
  2. K rozdrveným piškótam pridajte marmeládu, zmäknuté maslo, cukor, kakao alebo čokoládu, kokos a hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namočené.
  3. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, až kým nezískate kompaktnú hmotu.
  4. Z hmoty tvarujte malé guľôčky rovnakej veľkosti.
  5. Každú guličku obaľte v kokosovej zmesi s cukrom.
  6. Rumové guličky nechajte odležať na chladnom mieste minimálne 24 hodín, aby sa chute dobre prepojili.

Tieto rumové guličky sú perfektnou voľbou pre každú príležitosť a ich príprava vám nezaberie viac než pár hodín. S malými zmenami môžete vytvoriť mnoho variant, ktoré potešia každého.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.