- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Teplý zemiakový šalát
Teplý zemiakový šalát
Keď sa povie zemiakový šalát, snáď každý si predstaví ten vianočný. Variantov zemiakových šalátov je ale veľa – a najmä v Nemecku je známy vo svojej teplej podobe. Skúsite ho tiež?
Ingrediencie pre:
4 porcie
700 g zemiakov
200 ml hydinového vývaru
3 lyžice jablčného octu
3 lyžice slnečnicového oleja
2 lyžičky dijonskej horčice
2 ks jarnej cibuľky
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
Postup
01.
Celé zemiaky, ideálne skôr menšie až stredne veľké, uvarte v šupke domäkka.
02.
Než sa uvarí, vývar priveďte takmer do varu, ocot zmiešajte s olejom, soľou, čiernym korením a dijonskou horčicou. Jarnú cibuľku nakrájajte najemno.
03.
Uvarené zemiaky zlejte, nechajte z nich odísť všetku paru a olúpte ich. Potom ich nakrájajte na kolieska.
04.
K horúcim nakrájaným zemiakom prilejte polovicu vývaru a olejovú zálievku. Jemne, ale dôkladne premiešajte, až sa suroviny prepoja. Zemiaky zálievku vsiaknu, preto zvyšok vývaru pridávajte len opatrne, aby vznikla len ľahká zálievka, zemiaky nesmú ležať v nadbytočnej tekutine.
05.
Šalát podávajte ihneď, hodí sa k mäsu pripravenému na minútku alebo grilovanému.
Zdroj: www.prozeny.cz