Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tieto jablčné lievance so škoricou musíte skúsiť! Sú sladké a zdravé!

Tieto jablčné lievance so škoricou musíte skúsiť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tieto jablčné lievance so škoricou musíte skúsiť! Sú sladké a zdravé! Foto: www.freepik.com
reklama:

Ak máte lievančeky zaradené v kategórii hriešnych jedál, nasledujúci recept vás vyvedie z omylu. Obsahujú minimum cukru, zato majú dostatok bielkovín aj dôležité vlákniny – a chutia úplne skvele.

Zdravé raňajky alebo desiata môže pokojne chutiť sladko – tieto jablčné lievance sú toho dôkazom. Ich príprava je navyše jednoduchá, rýchla a nebudete ani potrebovať žiadne špeciálne ingrediencie, proteínové prášky ani umelé sladidlá. O sladkú chuť sa postarajú jablká, dostatok vlákniny zaistí celozrnná múka a ovsené vločky, bielkoviny dodajú vajíčka a jogurt. S pokojným svedomím si ich môžete dopriať pri redukčnej diéte – výborne vás zasýtia a telu dodajú dostatok živín aj energie na niekoľko hodín.

Veľkú obľubu si v posledných rokoch získali aj banánové lievance. Pozrite sa, ako ich pripravuje slávny Jamie Oliver:

Prečo je vláknina dôležitá?

Odporúčané množstvo vlákniny pre dospelého človeka je 25-30 g za deň, v Českej republike sa ale skonzumuje iba polovica. Vláknina je nevyhnutná nielen na správne fungovanie tráviacej sústavy, ale má vplyv na hladinu cholesterolu, krvného cukru, podporuje chudnutie a pomáha k udržaniu zdravej telesnej hmotnosti. Potraviny bohaté na vlákninu totiž obsahujú obvykle menej kalórií, lepšie zasýtia a pocit sýtosti navyše uchovajú po dlhšiu dobu. K najlepším zdrojom patria strukoviny, ovsené vločky, ovocie a zelenina (so šupkou), orechy, celozrnná múka, obilniny a semienka.

Jablčné lievance so škoricou a ovsenými vločkami

Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie:

300 g bieleho jogurtu
2 vajcia
100 g hladkej múky
100 g celozrnnej múky
100 g jemných ovsených vločiek
1 lyžička kypriaceho prášku
2 jablká
lyžička škorice

Príprava:

1) Jablká olúpte a nastrúhajte najemno.

2) V miske dôkladne rozšľahajte vajcia, potom pridajte jogurt a škoricu.

3) Múku premiešajte s kypriacim práškom a pridajte k tekutej zmesi.

4) Prisypte ovsené vločky, pridajte jablká, všetko dôkladne premiešajte a nechajte chvíľu odstáť, aby vločky zmäkli. Cesto by malo mať hustejšiu liatu konzistenciu – v prípade potreby pridajte múku alebo jogurt navyše.

5) Rozohriatu panvicu zľahka potrite olejom pomocou mašlovačky, pokiaľ máte variant s nepriľnavým povrchom, môžete tuk vynechať.

6) Pomocou lyžice alebo naberačky nalejte cesto na panvicu a zľahka ho roztiahnite do okrúhleho tvaru.

7) Akonáhle budú lievance pevné, otočte ich a opečte dozlatista z druhej strany.

8) Hotové lievance podávajte s bielym jogurtom či kefírom.

Zdroj: www.stob.czwww.natalieshealth.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.