Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tieto jablčné lievance so škoricou musíte skúsiť! Sú sladké a zdravé!

Tieto jablčné lievance so škoricou musíte skúsiť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tieto jablčné lievance so škoricou musíte skúsiť! Sú sladké a zdravé! Foto: www.freepik.com
reklama:

Ak máte lievančeky zaradené v kategórii hriešnych jedál, nasledujúci recept vás vyvedie z omylu. Obsahujú minimum cukru, zato majú dostatok bielkovín aj dôležité vlákniny – a chutia úplne skvele.

Zdravé raňajky alebo desiata môže pokojne chutiť sladko – tieto jablčné lievance sú toho dôkazom. Ich príprava je navyše jednoduchá, rýchla a nebudete ani potrebovať žiadne špeciálne ingrediencie, proteínové prášky ani umelé sladidlá. O sladkú chuť sa postarajú jablká, dostatok vlákniny zaistí celozrnná múka a ovsené vločky, bielkoviny dodajú vajíčka a jogurt. S pokojným svedomím si ich môžete dopriať pri redukčnej diéte – výborne vás zasýtia a telu dodajú dostatok živín aj energie na niekoľko hodín.

Veľkú obľubu si v posledných rokoch získali aj banánové lievance. Pozrite sa, ako ich pripravuje slávny Jamie Oliver:

Prečo je vláknina dôležitá?

Odporúčané množstvo vlákniny pre dospelého človeka je 25-30 g za deň, v Českej republike sa ale skonzumuje iba polovica. Vláknina je nevyhnutná nielen na správne fungovanie tráviacej sústavy, ale má vplyv na hladinu cholesterolu, krvného cukru, podporuje chudnutie a pomáha k udržaniu zdravej telesnej hmotnosti. Potraviny bohaté na vlákninu totiž obsahujú obvykle menej kalórií, lepšie zasýtia a pocit sýtosti navyše uchovajú po dlhšiu dobu. K najlepším zdrojom patria strukoviny, ovsené vločky, ovocie a zelenina (so šupkou), orechy, celozrnná múka, obilniny a semienka.

Jablčné lievance so škoricou a ovsenými vločkami

Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie:

300 g bieleho jogurtu
2 vajcia
100 g hladkej múky
100 g celozrnnej múky
100 g jemných ovsených vločiek
1 lyžička kypriaceho prášku
2 jablká
lyžička škorice

Príprava:

1) Jablká olúpte a nastrúhajte najemno.

2) V miske dôkladne rozšľahajte vajcia, potom pridajte jogurt a škoricu.

3) Múku premiešajte s kypriacim práškom a pridajte k tekutej zmesi.

4) Prisypte ovsené vločky, pridajte jablká, všetko dôkladne premiešajte a nechajte chvíľu odstáť, aby vločky zmäkli. Cesto by malo mať hustejšiu liatu konzistenciu – v prípade potreby pridajte múku alebo jogurt navyše.

5) Rozohriatu panvicu zľahka potrite olejom pomocou mašlovačky, pokiaľ máte variant s nepriľnavým povrchom, môžete tuk vynechať.

6) Pomocou lyžice alebo naberačky nalejte cesto na panvicu a zľahka ho roztiahnite do okrúhleho tvaru.

7) Akonáhle budú lievance pevné, otočte ich a opečte dozlatista z druhej strany.

8) Hotové lievance podávajte s bielym jogurtom či kefírom.

Zdroj: www.stob.czwww.natalieshealth.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.