Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tipy na efektívne používanie cesnaku v kuchyni

Tipy na efektívne používanie cesnaku v kuchyni
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tipy na efektívne používanie cesnaku v kuchyni Foto: www.freepik.com
reklama:

Lúpte, krájajte a smažte. Pripravili sme pre vás užitočné triky, ktoré vám uľahčia prácu s cesnakom pri varení. Nejde len o spôsob lúpania, ale aj o to, kedy cesnak pridať do jedla.

Cesnak obohacuje naše jedlá o jedinečné arómy a zároveň ponúka množstvo zdravotných výhod. Pomáha regulovať krvný tlak, zmierňuje problémy s kŕčovými žilami, znižuje cholesterol a podporuje zdravie dýchacích ciest. S jeho výnimočnými prínosmi nie je prekvapením, že je cesnak považovaný za superpotravinu. Tu sú tri osvedčené triky, ktoré by mal poznať každý nadšenec varenia.

1. Krájajte cesnak tesne pred použitím

Ak si suroviny pripravujete postupne a rozdeľujete ich do misiek, varenie bude menej stresujúce. Avšak cesnak by ste nemali krájať vopred a nechať ho dlhšie na vzduchu. Kyslík, ktorý je v prostredí, spôsobuje oxidáciu cesnaku, čo negatívne ovplyvňuje jeho chuť a vôňu.

2. Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili

Cesnak je veľmi chúlostivý, pretože má nízky obsah vody, a rýchlo sa môže vysušiť. Ak ho nakrájate na malé kúsky alebo ho rozpučíte, je dôležité ho neumiestňovať na príliš horúcu panvicu. Mohlo by sa rýchlo spáliť alebo vysušiť. Najlepšie je dať česnak na panvicu s olejom a až potom zvyšovať teplotu.

Vedeli ste, že prelisovaný cesnak má najintenzívnejšiu chuť? Pri lisovaní sa totiž poškodzujú bunkové steny, čo vedie k maximálnemu uvoľneniu arómy.

3. Rýchle a jednoduché lúpanie cesnaku

Chcete cesnak rýchlo a jednoducho olúpať? Vyskúšajte niektoré z trikov z videí, a už nikdy sa nebudete musieť trápiť s lúpáním cesnaku.

Tieto jednoduché rady vám pomôžu zefektívniť prácu s cesnakom a zlepšiť vaše kulinárske zážitky

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.