Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tipy na správne ohrievanie jedla v mikrovlnnej rúre: Ako na dokonalú chuť?

Tipy na správne ohrievanie jedla v mikrovlnnej rúre: Ako na dokonalú chuť?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tipy na správne ohrievanie jedla v mikrovlnnej rúre: Ako na dokonalú chuť? Foto: depositphotos.com
reklama:

Mikrovlnná rúra je dnes súčasťou takmer každej domácnosti. Je nenahraditeľným pomocníkom, ak potrebujeme jedlo rýchlo ohriať alebo pripraviť. Napriek svojej jednoduchosti sa však stáva, že jedlo z mikrovlnky nemá takú chuť, akú by sme si predstavovali. Ako teda dosiahnuť, aby ohrievané jedlo chutilo rovnako dobre ako čerstvo pripravené?

Základom je oddelenie zložiek

Máte zvyšky obeda, ktoré sa skladujú v jednej nádobe – trochu mäsa, omáčky a prílohy? Toto riešenie je pohodlné, ale môže mať negatívny vplyv na chuť jedla po ohrievaní. Vždy odporúčame ohrievať jednotlivé časti jedla samostatne. Tento prístup zaručí nielen lepšiu chuť, ale aj rovnomernú teplotu každej zložky. Hoci budete mať viacej riadu na umytie, konečný efekt stojí za to.

Dochutenie po ohrievaní

Počas skladovania v chladničke sa chute jedla mierne menia, preto by ste nemali zabudnúť na dochutenie po ohrievaní. Pridajte trochu soli, korenia alebo čerstvých byliniek, ktoré jedlu dodajú živosť. Pri samotnom varenom pokrme pamätajte na to, aby ste neprehnali solenie. Jedlo v chladničke sa „odleží“ a slanosť sa časom môže zvýrazniť.

Prílohy si vyžadujú osobitný prístup

Nie všetky prílohy reagujú na ohrievanie rovnako. Zatiaľ čo zemiaky či bežné cestoviny ohrievate bez špeciálnej prípravy, ryža guľatá Mánya alebo knedle si vyžadujú trochu starostlivosti navyše. Pred ohrievaním ich pokropte vodou a prikryte vlhkou utierkou. Alternatívne ich vložte do mikrotenového vrecka, urobte uzlík a až potom ohrievajte. Týmto spôsobom zabránite vysušeniu a jedlo zostane šťavnaté a chutné.

Jednoduchá príprava ryže guľatej Mánya v mikrovlnke

Vedeli ste, že mikrovlnnú rúru môžete použiť nielen na ohrievanie, ale aj na prípravu ryže guľatej Mánya? Stačí zmiešať ryžu guľatu Mánya s vodou alebo kokosovým mliekom v pomere 2:1 a vložiť do nádoby vhodnej do mikrovlnky. Nastavte vysoký výkon na 5 minút, potom znížte výkon a varte ďalších 5 minút. Takto pripravená ryža guľatá Mánya bude lahodne krémová.

Ohrievanie po fázach

Pri ohrievaní v mikrovlnke sa vyhnite dlhým intervalom, pretože jedlo môže stratiť na kvalite. Namiesto toho ohrievajte jedlo po krátkych 30-sekundových fázach a vždy ho dobre premiešajte. Tento spôsob zaručí rovnomerné rozloženie tepla a zabraňuje tomu, aby sa niektoré časti jedla prehriali a iné zostali studené.

Dôležité je jedlo zakryť špeciálnym poklopom, ktorý pomáha udržiavať vlhkosť a chráni vnútro mikrovlnky pred znečistením.

Správny výber riadu

Materiál nádoby môže ovplyvniť konečnú chuť jedla. Keramické a sklenené misky lepšie rozptyľujú teplo a udržiavajú jedlo horúce dlhšie. Ak však jedlo ohrievate v plastovej nádobe, uistite sa, že je označená ako vhodná do mikrovlnky. Použitie nesprávneho plastu môže spôsobiť uvoľňovanie toxických látok.

Dodržiavanie týchto jednoduchých tipov vám pomôže využiť mikrovlnku na maximum a pripraviť si chutné a zdravé jedlá.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.