- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Toskánske cesnakovo-bazalkové sušienky
Toskánske cesnakovo-bazalkové sušienky
reklama:
Krehké maslové sušienky servírujte k dobrému vínu, najlepšie toskánskemu.
Ingrediencie pre:
4 porcie
100 g polohrubej múky
100 g masla
5 lyžíc bieleho vína
1 lyžička soli
1 strúčik cesnaku
1 lyžica čerstvej bazalky
Postup
01.
Zmäknuté maslo vyšľahajte s vínom, rozotreným cesnakom a nasekanou bazalkou, pridajte múku a osoľte. Vytvorte vláčne cesto a sformujte ho do valčeka, zabaľte do fólie a dajte stuhnúť do mrazničky.
02.
Ostrým nožom krájajte tenké kolieska a sušienky rozložte hneď na plech vyložený papierom na pečenie a pri 180 °C pečte približne 10 minút.
Zdroj: www.prozeny.cz
reklama: