Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tri ingrediencie a jeden pekáč. Na toto skvelé jedlo nič viac nepotrebujete

Tri ingrediencie a jeden pekáč.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tri ingrediencie a jeden pekáč. Na toto skvelé jedlo nič viac nepotrebujete Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ušetrite si prácu s náročným varením aj upratovaním kuchyne a skúste tento recept na pečené zemiaky so kelom a slaninou. A ak nepatríte medzi priaznivcov ružičkového kelu, máme pre vás alternatívu.

  • Recept na pečené zemiaky so slaninou a ružičkovým kelom je rýchly a jednoduchý, ideálny pre každodenné varenie.
    Ružičkový kel, bohatý na vitamíny a minerály, sa môže nahradiť inou zeleninou, ale pečený stráca svoj typický zápach a získava lahodnú chuť.
    Recept zahŕňa zmiešanie ingrediencií s olejom, soľou a čiernym korením, následné pečenie v rúre a je hotový za 45 minút.

Nakrájať, ochutiť a šupnúť do rúry, nech sa postará o zvyšok. Jedlá z jedného hrnca sú geniálny vynález a v každodennom zhone majú cenu zlata. V tomto recepte sa stretáva osvedčená kombinácia zemiakov a slaniny, ktoré dopĺňa ružičkový kel.

Pokiaľ táto zelenina nepatrí medzi vaše obľúbené, môžete ju nahradiť brokolicou, zelenými fazuľkami, hráškom alebo obyčajnou cibuľou. V sezóne je výborná aj špargľa.

Poznáte kel na chrbátiku? Vďaka tomuto legendárnemu receptu pána Cuketky si našlo k ružičkovému kelu cestu mnoho jej predchádzajúcich odporcov.

Na prípravu sa pozrite vo videu:

Napriek tomu ale odporúčame dať kapustičkám šancu. Možno vás odradili len kvôli zlej úprave – dlhým varením sa totiž z tejto žiarivo zelenej, chrumkavej a jemnej zeleniny stáva mdlá hmota s nevábnym zápachom.

V takom prípade je naozaj ťažké im prísť na chuť. Pečením v rúre sa ale premení na skutočnú lahôdku a v kombinácii so slaninou sú úplne dokonalé.

Pečené zemiaky so slaninou a ružičkovým kelom

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

650 g zemiakov
250 g ružičkového kelu
150 g anglickej slaniny (celkom alebo plátkami)
rastlinný olej
soľ, korenie

Príprava:

1) Rúru predhrejte na 190 ºC.

2) Ružičkový kel očistite od vrchných zavädnutých lístkov, odstráňte hlúb a potom rozkrojte na polovicu.

3) Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky o rozmere cca 2 x 2 centimetre.

4) Anglickú slaninu nakrájajte na prúžky alebo kocky.

5) V miske premiešajte kel a zemiaky so soľou, čerstvo mletým čiernym korením a 1 lyžicou rastlinného oleja.

6) Všetky ingrediencie rozložte do pekáča a vložte do predhriatej rúry.

7) Pečte 25-35 minút, kým nebudú zemiaky mäkké a kel nezíska zlatohnedú farbu. V priebehu pečenia zmes aspoň raz premiešajte.

Zdroj: www.eatingwell.comwww.nzip.czwww.jennycancook.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.