Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tri ingrediencie a jeden pekáč. Na toto skvelé jedlo nič viac nepotrebujete

Tri ingrediencie a jeden pekáč.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tri ingrediencie a jeden pekáč. Na toto skvelé jedlo nič viac nepotrebujete Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ušetrite si prácu s náročným varením aj upratovaním kuchyne a skúste tento recept na pečené zemiaky so kelom a slaninou. A ak nepatríte medzi priaznivcov ružičkového kelu, máme pre vás alternatívu.

  • Recept na pečené zemiaky so slaninou a ružičkovým kelom je rýchly a jednoduchý, ideálny pre každodenné varenie.
    Ružičkový kel, bohatý na vitamíny a minerály, sa môže nahradiť inou zeleninou, ale pečený stráca svoj typický zápach a získava lahodnú chuť.
    Recept zahŕňa zmiešanie ingrediencií s olejom, soľou a čiernym korením, následné pečenie v rúre a je hotový za 45 minút.

Nakrájať, ochutiť a šupnúť do rúry, nech sa postará o zvyšok. Jedlá z jedného hrnca sú geniálny vynález a v každodennom zhone majú cenu zlata. V tomto recepte sa stretáva osvedčená kombinácia zemiakov a slaniny, ktoré dopĺňa ružičkový kel.

Pokiaľ táto zelenina nepatrí medzi vaše obľúbené, môžete ju nahradiť brokolicou, zelenými fazuľkami, hráškom alebo obyčajnou cibuľou. V sezóne je výborná aj špargľa.

Poznáte kel na chrbátiku? Vďaka tomuto legendárnemu receptu pána Cuketky si našlo k ružičkovému kelu cestu mnoho jej predchádzajúcich odporcov.

Na prípravu sa pozrite vo videu:

Napriek tomu ale odporúčame dať kapustičkám šancu. Možno vás odradili len kvôli zlej úprave – dlhým varením sa totiž z tejto žiarivo zelenej, chrumkavej a jemnej zeleniny stáva mdlá hmota s nevábnym zápachom.

V takom prípade je naozaj ťažké im prísť na chuť. Pečením v rúre sa ale premení na skutočnú lahôdku a v kombinácii so slaninou sú úplne dokonalé.

Pečené zemiaky so slaninou a ružičkovým kelom

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

650 g zemiakov
250 g ružičkového kelu
150 g anglickej slaniny (celkom alebo plátkami)
rastlinný olej
soľ, korenie

Príprava:

1) Rúru predhrejte na 190 ºC.

2) Ružičkový kel očistite od vrchných zavädnutých lístkov, odstráňte hlúb a potom rozkrojte na polovicu.

3) Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky o rozmere cca 2 x 2 centimetre.

4) Anglickú slaninu nakrájajte na prúžky alebo kocky.

5) V miske premiešajte kel a zemiaky so soľou, čerstvo mletým čiernym korením a 1 lyžicou rastlinného oleja.

6) Všetky ingrediencie rozložte do pekáča a vložte do predhriatej rúry.

7) Pečte 25-35 minút, kým nebudú zemiaky mäkké a kel nezíska zlatohnedú farbu. V priebehu pečenia zmes aspoň raz premiešajte.

Zdroj: www.eatingwell.comwww.nzip.czwww.jennycancook.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.