Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tri spoľahlivé triky, ako dosiahnuť hustý a lahodný domáci kečup

Tri spoľahlivé triky, ako dosiahnuť hustý a lahodný domáci kečup
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tri spoľahlivé triky, ako dosiahnuť hustý a lahodný domáci kečup Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak milujete výraznú chuť paradajok a radi experimentujete v kuchyni, domáci kečup je ideálny spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady či z kvetináča. Nemusíte sa nechať odradiť predstavou, že príprava je zložitá – s dobrým receptom a trochou trpezlivosti to zvládnete bez problémov.

Výhod má domáci kečup hneď niekoľko. Sami si určíte, koľko cukru či soli použijete, vychutnáte si poctivú paradajkovú arómu a navyše spracujete aj prezreté plody, ktoré by inak zostali nepovšimnuté. Správne uskladnený vydrží celé mesiace a okrem tradičného podávania k hranolkám či mäsu sa hodí aj ako základ omáčok, marinád a dipov.

Keď je kečup príliš riedky

Najčastejšou nepríjemnosťou pri domácej príprave je vodnatá konzistencia. Dôvodom býva nadbytočná šťava, ktorá sa nestihla odpariť počas varenia alebo pečenia. Ideálne sú preto mäsité a dobre dozreté paradajky s nízkym obsahom vody. Ak také nemáte, hustotu môžete zlepšiť niektorým z týchto postupov:

  1. Pomalé a trpezlivé odparovanie
    Kečup nechajte na slabom plameni variť o niečo dlhšie, najlepšie bez pokrievky. Voda sa tak postupne vyparí a zmes prirodzene zhustne. Občas premiešajte, aby sa neprichytila na dno, a doprajte jej toľko času, koľko potrebuje.

  2. Jablká ako tajná ingrediencia
    Nastrúhané nedozreté jablká, ktoré necháte rozvariť priamo v kečupe, pridajú pektín a prirodzene ho zahustia. Po ich pridaní môže byť potrebné chuť jemne doladiť cukrom. Ak nechcete používať ovocie, môžete siahnuť po čistom pektíne, ktorý funguje na rovnakom princípe.

  3. Pretlak pre rýchlu pomoc
    Ak chcete výsledok vidieť okamžite, vmiešajte do kečupu lyžicu či dve kvalitného rajčinového pretlaku. Ten nielen zlepší hustotu, ale dodá aj sýtejšiu farbu a intenzívnejšiu paradajkovú chuť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.