Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohová bábovka – mäkučký koláč, ktorý chutí vždy

Tvarohová bábovka – mäkučký koláč, ktorý chutí vždy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohová bábovka – mäkučký koláč, ktorý chutí vždy Foto: depositphotos.com
reklama:

Len máloktorý múčnik je taký univerzálny a obľúbený ako bábovka. Hodí sa na nedeľné popoludnie, k šálke kávy, ale aj do ruksaku na výlet. Táto verzia s tvarohom je zvlášť jemná a šťavnatá – cesto nevyschne ani na druhý deň a pripraviť ju zvládne aj úplný začiatočník.

Čaro tvarohu v bábovke

Tradičná bábovka býva maslová či olejová, často s kakaom alebo orieškami. Keď však do cesta pridáme tvaroh, všetko sa zmení: koláč zostane dlho vláčny, nerozpadáva sa a má ľahkú, mierne sviežu chuť. Tvaroh svojou krémovou konzistenciou zjemní celú štruktúru a postarajú sa o to, že každý kúsok chutí ako čerstvo upečený.

Nemáte doma tvaroh? Dá sa nahradiť aj kyslou smotanou, jogurtom alebo cmarom. Tieto suroviny dodajú cestu podobnú vláčnosť. Ak chcete bábovku posunúť ešte o level vyššie, skúste pridať kúsky čokolády alebo hrsť orechov.

Suroviny na prípravu

  • 250 g Hery alebo masla

  • 1 hrnček práškového cukru

  • 250 g jemného tvarohu

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 6 vajec

  • 1 a pol hrnčeka polohrubej múky

Na formu: maslo alebo olej na vymazanie a hrubú múku na vysypanie. Pri silikónovej forme tento krok vynechajte.

Ako postupovať

  1. Rúru zohrejte na 170 °C. Formu si pripravte – buď klasicky vymažte a vysypte múkou, alebo použite silikón, kde to nie je nutné.

  2. Maslo alebo Heru vyšľahajte spolu s cukrom do nadýchanej peny. Potom po jednom zapracujte žĺtky.

  3. Z bielkov urobte tuhý sneh.

  4. Do maslovej peny pridajte tvaroh, premiešajte s múkou a práškom do pečiva a nakoniec zľahka zapracujte sneh.

  5. Cesto prelejte do formy a pečte približne 55 minút. Skúšku robte špajľou – ak je po vytiahnutí suchá, bábovka je hotová.

  6. Po dopečení nechajte koláč chvíľu postáť, až potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.

Malý tip na záver

Bábovka je sama o sebe výborná, no môžete ju posypať práškovým cukrom alebo podávať s džemom či ovocím. Najlepšie na nej je, že aj po dni či dvoch chutí takmer rovnako dobre ako čerstvá.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.