Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohové knedlíky s jablkami a škoricou

Tvarohové knedlíky s jablkami a škoricou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohové knedlíky s jablkami a škoricou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Tvarohové knedle máme najčastejšie spojené s jahodami a začiatkom leta. Viete ale, že rovnako skvelé sú aj s jesennými jablkami? Tvaroh a vajcia sa navyše postarajú o dávku bielkovín.

Ingrediencie pre:
4 porcie

3 ks jabĺk
500 g mäkkého tvarohu
2 ks vajcia
280 g krupičky
1 štipka soli
1 lyžica citrónovej šťavy

Na podávanie

4 lyžice masla
4 lyžičky cukru múčka
2 lyžičky škorice
1 hrsť vlašských orechov

Postup
01.

Jablká olúpte a nakrájajte na kocky veľké asi 1,5 cm. Zľahka ich pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nezhnedla, a nechajte chvíľu bokom. Podľa šikovnosti vytvoríte 28–32 knedlí, pripravte si ich dostatok.
02.

Do misy dajte tvaroh (na knedle je najlepší mäkký tvaroh v alobale), štipku soli, vajcia a väčšiu časť detskej krupičky. Cesto poriadne prepracujte vidličkou, a potom sa doň pustite rukou. Postupne prisypte toľko krupičky, aby vzniklo súdržné, trochu lepivé cesto, z ktorého môžete v dlani vytvoriť tvárnu placku.

Tip: Tvarohové cesto dobre znesie aj prácu začiatočníka, nemusíte sa ho príliš obávať. Je pravda, že keď pridáte krupičky príliš, knedle nebudú tak vláčne. Na tanieri s maslom sa to trochu stratí a vy si určite pochutnáte.

03.

Cesto rozdeľte na polovice, vytvarujte z neho šišky podobné knedlíkom a na tanier si nasypte ešte trochu krupičky. Z cesta odkrajujte kúsky podobne, ako keď krájate knedle. Jednu stranu cesta otlačte v krupičke, aby sa vám nelepilo na ruky, doprostred položte kocku jablka a vytvarujte knedľu. Ten ešte môžete celý zľahka vyváľať v krupičke, aby sa vám neprilepil na tácku.
04.

Až budete mať všetky knedle pripravené, priveďte do varu vodu. Do vriacej vody vložte všetky knedle a vareškou ich jemne odlepte od dna. Znovu priveďte do varu a stiahnite plameň na mierny. Knedle varte asi 6–8 minút od chvíle, keď vyplávajú na povrch.

05.

Uvarené knedle sceďte a na tanieri prelejte rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi.

Múčné jedlá sú naozaj lacné a rýchle, často v nich ale chýbajú bielkoviny. Tvaroh je ich dôstojný zdroj. Keď sa vám nechce robiť knedle, skúste napríklad rezance s tvarohom naslano alebo rezancový kugel.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.