Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Urobte si sami chrumkavé krokety. Je to ľahké a lacné

Urobte si sami chrumkavé krokety. Je to ľahké a lacné
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Urobte si sami chrumkavé krokety. Je to ľahké a lacné Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Mrazené síce kúpite v každom supermarkete, ale chuť domácich krokiet nič neprekoná. Na prípravu nie sú nijako zložité – ich základom je obyčajná zemiaková kaša.

O zemiakoch by sa dali písať dlhé ódy. Sú výživné, zdravé, majú málo kalórií a dajú sa z nich pripraviť desiatky rôznych jedál – slaných aj sladkých. Výhodou je aj ich nízka cena, za pár korún tak nasýtite celú rodinu. Navyše sú výborné nielen ako príloha, v správnej úprave poslúžia pokojne ako hlavný chod. A platí to aj o domácich kroketách.

Z obyčajných zemiakov urobte pochúťku, po ktorej sa zapráši. Vo videu nájdete postup krok za krokom:

Chuťové experimenty

Krokety môžete podávať k pečenému alebo dusenému mäsu, výborne chutia aj v kombinácii so zverinou. Pokiaľ k nim nachystáte jednoduchý dip z tvarohu, môžete ich servírovať aj ako jednoduchú večeru alebo pohostenie pre návštevy. Pokojne si vyhrajte aj s náplňami – do základného cesta je možné pridať obľúbený syr, nakrájanú šunku, slaninu, tuniaka, sušené paradajky alebo bylinky. Na vyprážanie je najlepší fritovací hrniec, ale ak ho nemáte, vystačíte s rajnicou a vyššou vrstvou oleja. A ak preferujete zdravší variant, upečte ich v rúre alebo teplovzdušnej fritéze.

Domáce zemiakové krokety so syrom

Doba prípravy: 45-60 minút

Ingrediencie:

700 g zemiakov (varný typ B alebo C)
30 g masla
2 žĺtky
5 lyžíc strúhaného syra
1 rozšľahané vajcia
hrubá múka
strúhanka
soľ

Príprava:

1) Zemiaky olúpte, nakrájajte na kocky a vložte ich do studenej osolenej vody. Varte asi 15 minút, kým úplne nezmäknú.

2) Zlejte všetku vodu, pridajte maslo a zemiaky dôkladne rozšťuchajte na kašu. Potom ju nechajte 5-10 minút vychladnúť.

3) Do kaše vmiešajte žĺtky, syr a prisypte tri lyžice hrubej múky. Pokiaľ bude cesto riedke, pridajte múku navyše.

4) Rukami vytvarujte guličky alebo valčeky. Namočte ich do rozšľahaného vajcia a potom obaľte v strúhanke.

5) V rajnici rozohrejte vyššiu vrstvu oleja a krokety osmažte zo všetkých strán dozlatista. Môžete ich tiež piecť v rúre, a to 15-20 minút pri 170 ºC.

Zdroj: www.jocooks.comwww.bbcgoodfood.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.