Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Úžasný trik, ako pripraviť pečené zemiaky bez rúry: Chutnejšie a s výživnými látkami

pečené zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Úžasný trik, ako pripraviť pečené zemiaky bez rúry: Chutnejšie a s výživnými látkami www.gettyimages.com
reklama:

Chrumkavé pečené zemiaky z rúry sú u mnohých obľúbenou prílohou k jedlu. O to viac sa potešia ich priaznivci, keď sa dozvedia, že existuje jeden trik, vďaka ktorému budú ešte chutnejšie! Aby toho nebolo málo, zachovajú si aj viac vitamínu C…

Pečené zemiaky je možné pripraviť v rúre alebo v mikrovlnke. Jedna žena sa však na sociálnych sieťach podelila o tip a zároveň aj užitočnú radu, ako docieliť chutné, chrumkavé a dokonale upečené zemiaky. Postup zverejnila v skupine Slow Cooking UK.

Podľa Rii McCulloughovej na to nepotrebujete rúru! Stačí vám jedna kuchynská pomôcka, ktorou je pomalý hrniec, ako sa píše na liverpoolecho.co.uk. Mladá žena si to tak pochvaľuje, že sama nevie, či sa vôbec niekedy vráti k rúre. Ako sa priznala, ide vraj o úplnú bombu. Jej príspevok na Facebooku sa stal virálnym, reagovali naň stovky užívateľov. Získal viac ako 2,7 tisíc lajkov a viac ako 700 komentárov.

Ako na to?

V prvom rade potrebujete zemiaky odrody Navan, ktoré treba dať povariť na minimálne 10 minút vo vriacej vode. Následne sa vyberú sitkom a nechajú vysušiť. Ria ich zatiaľ posypala múkou, soľou, čiernym korením, granulovanou cibuľou a šalviou. Potom nastavila pomalý hrniec s trochou olivového oleja na najvyššiu teplotu. Po zahriatí oleja do neho vložila zemiaky a premiešala ich. Varila ich na vysokej teplote po dobu 4 hodín aj s utierkou umiestnenou pod vekom. Počas varenia premiešala zemiaky minimálne dvakrát.

Takzvané pomalé varenie je hlavne pre tých, ktorí sa zaujímajú o kvalitu a výživovú hodnotu pripraveného pokrmu. Napriek tomu, že také varenie trvá dlhšiu dobu, aj vďaka tomu a nízkej teplote sa v potravinách nezničí toľko cenných látok ako pri inej tepelnej úprave. Bonusom je chutné jedlo! Vďaka pomalému hrncu si tak pečené zemiaky zachovajú množstvo vitamínu C.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.