Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkové rožky aj bez orechov? S týmto postupom sa vám podaria rovnako dobre

Vanilkové rožky aj bez orechov? S týmto postupom sa vám podaria rovnako dobre
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vanilkové rožky aj bez orechov? S týmto postupom sa vám podaria rovnako dobre Foto: depositphotos.com
reklama:

Mnohí si sviatočné obdobie automaticky spájajú s jemnou vôňou vanilky, ktorá sa nesie celým domom pri pečení vianočného pečiva.

Vanilkové rožky patria medzi tie najobľúbenejšie, no tradične sa pripravujú s pridaním orechov. Ak ich však nemôžete jesť alebo ich jednoducho nevyhľadávate, nič nie je stratené – rožky môžete pripraviť aj bez nich a chuťou im to vôbec neublíži.

V časoch, keď sa čoraz častejšie stretávame s potravinovými alergiami, nie je čudné, že hľadáme alternatívy aj v klasických receptoch. Tento variant vanilkových rožkov žiadne orechy neobsahuje, takže je vhodný aj pre tých, ktorí sa im musia vyhýbať. Navyše ide o recept, pri ktorom radi pomôžu aj deti – tvarovanie malých podkovičiek je pre ne veselá úloha.

Recept na vanilkové rožky bez orechov

Postup je jednoduchý a vystačíte si s bežnými ingredienciami.

Na jednu dávku budete potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vaječný žĺtok
  • 120 g masla alebo Hery
  • na obaľovanie: práškový a vanilkový cukor

Postup prípravy:

  1. Do misy nasypte múku, pridajte práškový cukor, žĺtok a na kúsky nakrájané maslo.
  2. Spracujte všetko dohromady, kým nedostanete hladké a tvárne cesto.
  3. Cesto zabaľte a nechajte odpočívať v chladničke do nasledujúceho dňa.
  4. Pred pečením si zapnite rúru na 170 °C a plech pripravte papierom na pečenie alebo ho vymažte tukom.
  5. Z odležaného cesta odoberajte malé kúsky, vytvárajte tenké valčeky a ohýbaním formujte typický tvar rožkov. Ukladajte ich vedľa seba na plech.
  6. Pečte približne 10 minút, kým rožky jemne nezružovejú.
  7. V miske zmiešajte vanilkový a práškový cukor a ešte teplé rožky v tejto zmesi obalte.

Praktický tip

Ak chcete mať po ruke kvalitný vanilkový cukor, jednoducho vložte vanilkový lusk do uzatvárateľnej nádoby a zasypte ho práškovým cukrom. Môžete využiť aj už použitý lusk bez semienok. Myslite však na to, že aróma sa do cukru prenáša postupne, takže je dobré pripraviť si ho vopred.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.