Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Varíme džemy

Džem
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Ponúkame  vám  zopár  rád  pri  varení  džemov…

džem

  • Džem  varte po  menších  dávkach v  širšom  hrnci, aby  ovocná  masa začala čo  najrýchlejšie vrieť.
  • Dĺžku varu s  cukrom skracujte  na  minimum, pretože pri  dlhom  varení cukor karamelizuje a džem sa  sfarbuje dohneda.
  • Keď  do  džemu  pridáte citrónovú šťavu ,zvýraznite chuť  ovocia.
  • Dĺžku sterilizácie kompótov rátajte od  okamihu, keď teplota vody v zaváracom hrnci dosiahne 85 °C.Poháre  najlepšie  rovnako veľké  by  sa  nemali  dotýkať  aby  nepraskli.
  • Rôzne  druhy  ovocia  majú rôzny  obsah  pektínu, ktorý spôsobuje rôsolovatenie, preto  do  ovocia  bohatého  na  pektíny(ríbezle ,jablká,egreše)pridávame  menej želírovacích prostredkov.
  • Ak  marhule ešte  niesú príliž šťavnaté, môžete  ich  v  džemoch  doplniť  trochou  sektu,vínom,alebo  svetlou hroznovou šťavou.Dobre  ladia  s  jahodami a  malinami.
  • Maliny a  černice by  sa  nemali  umývať, len  starostlivo  prebrať.Jemné  bobule sa ľahko  poškodia a umývaním strácajú  arómu a  farbu.Ani  jahody  neumývajte  pod  tečúcou  vodou.
  • Šupka  z broskýň a  z  nektariniek sfarbuje džem  dohneda.Preto ak  chcete  svetlý  džem  plody  ošúpte..

džem

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.