
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Vegansky stroganov
Vegansky stroganov

Potrebuješ:
- 500g šampiňónov
- 1 – 2 balenia klasického bieleho tofu
- 2 väčšie šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- citrónová šťava (z polovice citrónu)
- 100 – 150g kyslých uhoriek
- 1 PL kráľovskej horčice Snico
- 1 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
- plechovka kokosového mlieka
- kampotské čierne korenie
- 1 – 2 čl morská soľ
- 2 – 3 čl červená paprika (podľa potreby
- chilli (podľa potreby)
- 1 čl kurkuma
Tofu najprv osušíme od prebytočnej tekutiny a nakrájame na tenké plátky. Dáme do väčšej misky, osolíme, okoreníme, pridáme 1 čl červenej papriky a prelejeme olivovým olejom. Takto necháme postáť aspoň 20 minút. Zatiaľ si nadrobno nakrájame šalotku, prelisujeme cesnak a restujeme na olivovom oleji 2 minúty. Následne pridáme nakrájané tofu a šampiňóny a restujeme pokým huby nezmäknú. Potom pridáme horčicu, pretlak alebo kečup, 1 až 2 čl červenej papriky, citrónovú šťavu, nakrájané kyslé uhorky a restujeme ešte cca 5 a viac minút. Nakoniec zalejeme kokosovým mliekom a necháme povariť ešte cca 15 – 20 minút, pokým nezhustne. Podľa potreby okoreníme, osolíme a pridáme kurkumu, prípadne chilli.
Tip 1: môžete použiť aj mandľovú smotanu
Tip 2 : húb môžete dať aj viac, pokiaľ ste ich milovníkom a kľudne vynechať tofu.