Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Venujte pozornosť týmto zásadám, aby sa váš zemiakový šalát vydržal čo najdlhšie čerstvý!

Venujte pozornosť týmto zásadám, aby sa váš zemiakový šalát vydržal čo najdlhšie čerstvý!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Venujte pozornosť týmto zásadám, aby sa váš zemiakový šalát vydržal čo najdlhšie čerstvý! Foto: depositphotos.com
reklama:

Aby zemiakový šalát vydržal čerstvý a nepokazil sa príliš rýchlo, je potrebné venovať pozornosť niekoľkým zásadám pri jeho príprave a skladovaní. Táto pochúťka sa stala neodmysliteľnou súčasťou vianočnej tabule, a väčšina ľudí ju chce mať k dispozícii aj niekoľko dní po sviatkoch. Pokiaľ plánujete pripraviť väčšie množstvo, je dôležité dodržiavať pár jednoduchých pravidiel, ktoré zaistia, že šalát zostane čerstvý a nespôsobí problémy s trávením.

Zemiakový šalát je tradíciou, ktorá sa etablovala až v období socializmu, aj keď dnes si bez neho nevieme Vianoce predstaviť. Aj napriek tomu, že sa jedná o obľúbený pokrm, má jednu nevýhodu – rýchlo podlieha skaze. Pokiaľ teda nechcete tráviť dni sviatkov s tráviacimi problémami, je nutné sa zamerať na správne postupy pri jeho príprave a uskladnení.

Hygiena je základ

Pri príprave zemiakového šalátu je kľúčová starostlivá hygiena. Baktérie môžu spôsobiť pokazenie šalátu, čo sa samozrejme nechceme dopustiť. Dôkladné umytie všetkých ingrediencií a dezinfekcie nožov, dosiek a rúk sú nevyhnutné. Počas prípravy by ste si mali ruky umyť niekoľkokrát, a to aj medzi jednotlivými krokmi. Ak vám nevadia dodatočné náklady, môžete si zaobstarať špeciálne sterilizované zmesi na prípravu šalátu, ktoré obmedzia riziko kontaminácie.

Cibuľa je riziková

Hoci si mnohí myslia, že majonéza je vinníkom rýchleho zkazenia, v skutočnosti je to cibuľa. Tá totiž uvoľňuje šťavu, ktorá môže skrátiť trvanlivosť šalátu. Pokiaľ ju do šalátu chcete pridať, skúste ju najskôr preliať horúcou vodou, čo pomôže eliminovať niektoré baktérie a predĺži trvanlivosť celého pokrmu.

Správne skladovanie je kľúčové

Šalát by mal byť čo najskôr uložený do chladničky, a to v dobre uzavretej nádobe. Je dôležité ho nechať v chlade a vyhnúť sa tomu, aby zostal dlhší čas mimo chladničky, pretože izbová teplota urýchľuje jeho pokazenie. Keď si budete brať šalát z misy, vždy použite čistú lyžicu a vyhnite sa ujedaniu priamo z nádoby, pretože tým doň prenášate baktérie, ktoré môžu šalát znehodnotiť.

Dajte pozor na nástroje

Pri servírovaní je dôležité používať čisté nástroje. Nikdy nenechávajte lyžicu v miske so šalátom, pretože tým vytvárate priestor na rast baktérií, čo môže výrazne urýchliť proces pokazenia. Tieto jednoduché opatrenia pomôžu zabezpečiť, že šalát zostane čerstvý a bezpečný na konzumáciu po dlhšiu dobu.

Týmto spôsobom môžete zaistiť, že váš zemiakový šalát vydrží čerstvý čo najdlhšie a nebude vám spôsobovať žiadne problémy s trávením.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.