Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veterník na plech: Oveľa jednoduchší ako ten klasický. Bleskový a fantastický!

Veterník na plech: Oveľa jednoduchší ako ten klasický. Bleskový a fantastický!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Veterník na plech: Oveľa jednoduchší ako ten klasický. Bleskový a fantastický! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hľadáte sladkosť, ktorá by sa hodila ku káve, ale aj pre deti. Múčnik lahodný a krehký, ale aj krémový a sladučký? Pripravte doma veterník na plech. Vynikajúci zákusok môžete tiež rôzne obmieňať a vyskúšať aj letnú verziu s ovocím či polevu so slaným karamelom.

Fantasticky jemný a krehký veterník na plech

Zákusky a tortičky z cukrárne sú určite skvelé, ale aj doma si môžete pripraviť chutné potešenie, ktoré je na vlas také ako dezerty v cukrárni, a pritom oveľa jednoduchšie na prípravu. Platí to aj pre obľúbený veterník.

Venčeky s krémom a karamelovou plevou sú všetkým dobre známe, ale keď by ste doma vyrábali korpus takého venčeka, rýchlo by vám došlo, akí zruční a skúsení sú cukrári, od ktorých vám zákusok tak veľmi chutí. Oveľa jednoduchšie je rovnaký dezert, ale na plech. Tvar veterníka síce zmizne, ale lahodná chuť zostáva. Čo viac si priať!

Ako na veterník na plech z odpaľovaného cesta vám prezradí Anna Balážová, autorka videopríspevku Veterník na plech:

Veterník, venčeky, karpatka alebo mraky?

Viete, čo majú veterníky spoločné s dezertom mraky alebo karpatka? Práve to sú názvy múčnika, ktorý sa dá popísať ako veterník na plech. Medzi jemnými krehkými vrstvami z odpaľovaného cesta sa skrýva vrstva lahodného krému, ktorý býva z pudingového základu so šľahačkou na zjemnenie.

Zatiaľ čo v niektorých rodinách sa uprednostňuje pred karamelovou polevou čokoládová, inde sa karpatky len sypú práškovým cukrom, aby vypadli ako zasnežené vrcholky Karpát a karamelový krém je len vo vnútri zákusku. S názvom mraky sa môžete stretnúť na internete, na Slovensku aj v Poľsku, kde má dezert dlhú tradíciu, sa používa názov pripomínajúci toto pohorie.

Ani s veterníkom sa fantázii medze nekladú

Cukrári aj gazdiné sú však oveľa kreatívnejší a ako to už tak býva, recept na klasický múčnik si každý upravil podľa svojich predstáv a možností. Môžete sa vďaka tomu stretnúť aj s letnou verziou zákusku, ktorý je plnený nielen krémom, ale aj čerstvým záhradným a lesným ovocím. V zime je možné použiť aj šťavnaté nakladané mandarínky alebo ananás.

Nebojte sa vyskúšať nielen múčniky z odpaľovaného cesta, ktoré môže na prvý pohľad vyzerať zložito, ale tiež sa určite pohrajte s každým receptom. Po niekoľkých vyskúšaniach už budete vedieť, ako si s prípravou poradiť rýchlo a bez problémov, a potom prichádza čas vyskúšať rôzne obmeny podľa vášho maškrtného jazýčka.

Zdroje: plnyhrniec.dobrenoviny.sk, blog.decodoma.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.