Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočné stromčeky

01.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Nepíšem presné množstvá surovín na celý recept, pretože si môžete vyrobiť toľko stromčekov, koľko chcete a potrebujete a tiež aké veľké chcete (záleží aj aké veľké formičky použijete).

Takže na stromčeky potrebujeme:

  • linecké kolieska asi 30ks (moje mali priemer 5cm) ako základňa pod stromčeky
  • hmota na nepečené guľky podľa vašej chuti
  • malá formička na úliky alebo stromčeky (moja má priemer 3,5 cm a je vysoká 4cm)
  • džem na prilepenie úlikov na linecké
  • vaječný likér alebo iný krém na plnenie úlikov (nemusí byť)
  • horká čokoláda na poliatie úlikov pred zdobením krémom
  • kokos a perličky na ozdobenie (nemusí byť)
1. kokosový krém (rýchly):

  • 250ml kyslá smotana
  • 250ml smotana na šľahanie
  • 1 kokosový puding bez varenia Créme Olé
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • 1 lyžica práškový cukor (alebo podľa chuti)
  • zelená farba (ak chcete aj zelené stromčeky)
2. kokosový alebo pistáciový krém (pudingovo-maslový):

  • 1 kokosový puding na biele stromčeky alebo pistáciový na zelené (37g)
  • 300ml mlieka
  • 150g práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • 250g masla
  • zelená farba ak použijete kokosový puding a chcete mať aj zelené stromčeky.
02.jpg
Tieto vianočné stromčeky som si poskladala z viacerých receptov. Ako základňu pod stromček som použila kakaové linecké kolieska (priemer 5cm), môžete si ich urobiť podľa akéhokoľvek svojho receptu na linecké a nemusia byť ani kakaové a dokonca môžete použiť aj kúpené okrúhle keksíky. Potom som si urobila hmotu na nepečené guľky. Ja som urobila kakaové rumové guľky, aby po zahryznutí, alebo prekrojení pekne vynikol kontrast medzi bledým krémom a tmavým stredom stromčeka. Ale pokojne môžete použiť akýkoľvek recept na nepečené guľky podľa svojej chuti. Z nepečenej hmoty som pomocou formičky vytvarovala úliky a džemom som ich prilepila na linecké koliesko. Úliky si môžete pred nalepením na linecké aj naplniť (napríklad vaječným likérom), trochu horšie sa s nimi potom manipuluje pri preklápaní, ale na druhý deň po stuhnutí sa s nimi bez problémov už dá hýbať a zdobiť ich. Prilepené úliky som nechala v chladničke postáť do druhého dňa, aby spevneli a nehýbali sa, keď ich budem namáčať do čokolády a zdobiť krémom. Na druhý deň som si roztopila horkú čokoládu s kúskom stuženého tuku, naliala som ju do kávovej šálky, každý úlik som chytila za linecké koliesko, dole hlavou namočila do čokolády, položila späť na podložku a nechala čokoládu dobre stuhnúť a až potom som ich ozdobila krémom. Urobila som si krém a zdobičkou som narobila „ďobky“ okolo celého úlika (akože stromček). Dala som ich na  hodinku stuhnúť do chladničky a potom ozdobila kokosom a perličkami.
03.jpg
krém č. 1: Všetky suroviny vyšlahám spolu na krém. Polovicu krému môžete zafarbiť na zeleno. Z tohto krému som nazdobila cca 27 stromčekov (z pudingovo-maslového urobíte o trochu viac kusov) záleží na tom, aké veľké ďobky robíte.
krém č. 2: Z mlieka pudingu a časti cukru (50g) varím hustý puding a nechám ho (za stáleho miešania) vychladnúť, aby sa neurobila šupka. Maslo vyšlahám so zvyšným cukrom do peny a postupne po lyžiciach zašlahám vychladnutý puding. Ak ste dali kokosový puding, polovicu krému môžete zfarbiť na zeleno. Ak pistáciový budete mať všetky stromčeky zelené. Krém odporúčam urobiť iba jeden (ktorý máte radšej) a polovicu zafarbiť na zeleno. Alebo urobiť všetky stromčeky iba zelené alebo iba biele. Polovicu bieleho krému môžete bez problémov zafarbiť na zeleno, ale ak použijete do krému číslo 2 pistáciový puding budete mať všetky stromčeky iba zelené. Stromčeky si môžete ozdobiť aj akýmkoľvek iným, svojim obľúbeným krémom alebo šlahačkou.
04.jpg
Recept vyzerá zložito, ale vôbec nie je. Len som sa snažila napísať ho podrobne a zrozumiteľne.
05.jpg

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.