Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viete používať Tofu vo vianočných receptoch? Poradíme vám, ako na to

Hviezdicky plnene udenym tofu.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Lunter

BRATISLAVA 10. decembra (Mňamky-Recepty.sk) – Údený variant sa hodí na vyprážanie alebo do kapustnice, naturálne Tofu využijete pri pečení a varení. Príprava vianočných receptov z Tofu trvá oveľa kratšie. Ak ním napríklad nahradíte mäso v kapustnici, na rozdiel od tej klasickej bude hotová do pol hodiny. Vyskúšajte naše tipy, ako si spestriť a odľahčiť sviatočné menu. Viac receptov nájdete na Youtube kanáli LUNTER.

LUNTER kapustnica s údeným Tofu

Vianocna kapustnica s produktom.jpg
Foto: Lunter

Suroviny:

1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g sušených húb, 2 cibule, 300 g kyslej kapusty, 200 g zemiakov, 2 litre zeleninového vývaru, 1 lyžička rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička nového korenia, 50 g sušených sliviek.

Postup:

Sušené huby zalejeme vodou. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme koreniny a namočené huby. Varíme domäkka asi 25 minút. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájané údené Tofu a sušené slivky. Povaríme a dochutíme.

Tip: Štedrovečerná večera z Tofu vďaka vysokému obsahu bielkovín a ľahkej stráviteľnosti poteší aj váš žalúdok. Kvalitné slovenské Tofu a výrobky z neho obsahujú proteíny a vlákninu, no nenájdete v nich cholesterol ani konzervanty.

LUNTER perníkové cookies

Pernikove cookies s produktom.jpg
Foto: Lunter

Suroviny:

1 LUNTER Tofu naturálne, 2 lyžice oleja, 100 g cukru, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžička mletej škorice, 300 g hladkej špaldovej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ.

Postup:

LUNTER Tofu naturálne rozmixujeme na hladkú hmotu. Olej vymiešame s cukrom v mixéri na vyšších otáčkach až na penu. Pridáme rozmixované Tofu a miešame pri nižších otáčkach. Potom postupne pridáme koreniny, múku, prášok do pečiva a soľ. Miešame. Ručne vytvoríme placky. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech. Pečieme 12-13 minút pri teplote 180 °C.

Tip: Tofu vám v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Za pár minút z neho pripravíte zdravšiu a ľahšie stráviteľnú kapustnicu alebo hubový nákyp bez dlhého státia za sporákom.

Vyprážané LUNTER Tofu so zemiakovým šalátom

Vyprazane tofu so zemiakovym salatom s produktom.jpg
Foto: Lunter

Suroviny:

1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g strúhanky, 3 dcl mlieka, 50 g hladkej múky, olej a soľ.

Postup:

V miske zmiešame múku s mliekom a soľou na hladké cestíčko. Údené Tofu nakrájame na želaný tvar, ponoríme do cesta a následne do strúhanky. Opražíme do zlatista. Podávame s obľúbeným zemiakovým šalátom.

Tip: Tofu na spôsob ryby pripravíte jednoducho – stačí trochu sójovej omáčky, obaliť v morskej riase a následne v trojobale a môžete vyprážať.

Informačný servis

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.