
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Viete používať Tofu vo vianočných receptoch? Poradíme vám, ako na to
Viete používať Tofu vo vianočných receptoch? Poradíme vám, ako na to

BRATISLAVA 10. decembra (Mňamky-Recepty.sk) – Údený variant sa hodí na vyprážanie alebo do kapustnice, naturálne Tofu využijete pri pečení a varení. Príprava vianočných receptov z Tofu trvá oveľa kratšie. Ak ním napríklad nahradíte mäso v kapustnici, na rozdiel od tej klasickej bude hotová do pol hodiny. Vyskúšajte naše tipy, ako si spestriť a odľahčiť sviatočné menu. Viac receptov nájdete na Youtube kanáli LUNTER.
LUNTER kapustnica s údeným Tofu

Suroviny:
1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g sušených húb, 2 cibule, 300 g kyslej kapusty, 200 g zemiakov, 2 litre zeleninového vývaru, 1 lyžička rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička nového korenia, 50 g sušených sliviek.
Postup:
Sušené huby zalejeme vodou. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme koreniny a namočené huby. Varíme domäkka asi 25 minút. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájané údené Tofu a sušené slivky. Povaríme a dochutíme.
Tip: Štedrovečerná večera z Tofu vďaka vysokému obsahu bielkovín a ľahkej stráviteľnosti poteší aj váš žalúdok. Kvalitné slovenské Tofu a výrobky z neho obsahujú proteíny a vlákninu, no nenájdete v nich cholesterol ani konzervanty.
LUNTER perníkové cookies

Suroviny:
1 LUNTER Tofu naturálne, 2 lyžice oleja, 100 g cukru, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžička mletej škorice, 300 g hladkej špaldovej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ.
Postup:
LUNTER Tofu naturálne rozmixujeme na hladkú hmotu. Olej vymiešame s cukrom v mixéri na vyšších otáčkach až na penu. Pridáme rozmixované Tofu a miešame pri nižších otáčkach. Potom postupne pridáme koreniny, múku, prášok do pečiva a soľ. Miešame. Ručne vytvoríme placky. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech. Pečieme 12-13 minút pri teplote 180 °C.
Tip: Tofu vám v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Za pár minút z neho pripravíte zdravšiu a ľahšie stráviteľnú kapustnicu alebo hubový nákyp bez dlhého státia za sporákom.
Vyprážané LUNTER Tofu so zemiakovým šalátom

Suroviny:
1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g strúhanky, 3 dcl mlieka, 50 g hladkej múky, olej a soľ.
Postup:
V miske zmiešame múku s mliekom a soľou na hladké cestíčko. Údené Tofu nakrájame na želaný tvar, ponoríme do cesta a následne do strúhanky. Opražíme do zlatista. Podávame s obľúbeným zemiakovým šalátom.
Tip: Tofu na spôsob ryby pripravíte jednoducho – stačí trochu sójovej omáčky, obaliť v morskej riase a následne v trojobale a môžete vyprážať.
Informačný servis