- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Vínové pečivo z troch surovín. Chutí nasladko aj naslano, a to ako na Vianoce, tak na Silvestra
Vínové pečivo z troch surovín. Chutí nasladko aj naslano, a to ako na Vianoce, tak na Silvestra
Hľadáte naozaj jednoduchý recept na vianočné pečivo? Vyskúšajte vínové pečivo, ktoré si pripravíte z iba troch surovín. Aby toho nebolo málo, toto krehké pečivo skvele chutí nasladko aj naslano. Maškrtíte si na ňom tým pádom ako počas vianočných sviatkov, tak silvestrovských osláv.
Suroviny na vínové pečivo
Vínové pečivo je jemné a dobré. Jeho sladká aj slaná verzia vám bude ešte viac chutiť s pohárom bieleho vína v ruke. Veľkou výhodou je, že cesto na vínové pečivo si pripravíte z iba troch surovín. Vínové pečivo teda zvládnete urobiť jednoducho, ľahko a rýchlo, či už patríte v rámci vianočného pečenia k začiatočníkom, alebo maznákom. Aké suroviny na vínové pečivo by ste si teda mali pripraviť?
- 250 gramov hladkej múky
250 gramov masla alebo Hery
6 až 7 lyžíc bieleho vína
Príprava vínového pečiva krok za krokom
1. Vyššie uvedené suroviny spracujte na vláčne cesto, ktoré nechajte v chladničke odpočinúť aspoň na 1 hodinu, alebo ešte lepšie cez noc.
2. Vínové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na plát hrubý zhruba 5 milimetrov a vykrajujte z neho pomocou vykrajovačov drobné tvary, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Vínové pečivo pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba desať minút. Hotové pečivo by sa malo nafúknuť a zružovieť.
Vínové pečivo nasladko aj naslano: Ako naň?
Ak si chcete pochutnať na vínovom pečivo nasladko, ihneď po upečení, ešte za tepla jednotlivé tvary obaľujte v práškovom cukre, do ktorého ste primiešali vanilkový cukor. A ako na vínové pečivo naslané?
Než dáte tvary vykrojené z vínového cesta do rúry, posypte ich hrubozrnnou soľou, rascou, sezamom alebo parmezánom. Získate tak skvelú silvestrovskú pochúťku, po ktorej sa budete môcť utĺcť.