Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vínové pečivo z troch surovín. Chutí nasladko aj naslano, a to ako na Vianoce, tak na Silvestra

Vínové pečivo z troch surovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vínové pečivo z troch surovín. Chutí nasladko aj naslano, a to ako na Vianoce, tak na Silvestra Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hľadáte naozaj jednoduchý recept na vianočné pečivo? Vyskúšajte vínové pečivo, ktoré si pripravíte z iba troch surovín. Aby toho nebolo málo, toto krehké pečivo skvele chutí nasladko aj naslano. Maškrtíte si na ňom tým pádom ako počas vianočných sviatkov, tak silvestrovských osláv.

Suroviny na vínové pečivo

Vínové pečivo je jemné a dobré. Jeho sladká aj slaná verzia vám bude ešte viac chutiť s pohárom bieleho vína v ruke. Veľkou výhodou je, že cesto na vínové pečivo si pripravíte z iba troch surovín. Vínové pečivo teda zvládnete urobiť jednoducho, ľahko a rýchlo, či už patríte v rámci vianočného pečenia k začiatočníkom, alebo maznákom. Aké suroviny na vínové pečivo by ste si teda mali pripraviť?

  • 250 gramov hladkej múky
    250 gramov masla alebo Hery
    6 až 7 lyžíc bieleho vína

Príprava vínového pečiva krok za krokom

1. Vyššie uvedené suroviny spracujte na vláčne cesto, ktoré nechajte v chladničke odpočinúť aspoň na 1 hodinu, alebo ešte lepšie cez noc.

2. Vínové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na plát hrubý zhruba 5 milimetrov a vykrajujte z neho pomocou vykrajovačov drobné tvary, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Vínové pečivo pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba desať minút. Hotové pečivo by sa malo nafúknuť a zružovieť.

Vínové pečivo nasladko aj naslano: Ako naň?

Ak si chcete pochutnať na vínovom pečivo nasladko, ihneď po upečení, ešte za tepla jednotlivé tvary obaľujte v práškovom cukre, do ktorého ste primiešali vanilkový cukor. A ako na vínové pečivo naslané?

Než dáte tvary vykrojené z vínového cesta do rúry, posypte ich hrubozrnnou soľou, rascou, sezamom alebo parmezánom. Získate tak skvelú silvestrovskú pochúťku, po ktorej sa budete môcť utĺcť.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com, www.jenzeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.