Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vláčna tvarohová bábovka – skvelá voľba na každú príležitosť

Vláčna tvarohová bábovka – skvelá voľba na každú príležitosť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna tvarohová bábovka – skvelá voľba na každú príležitosť Foto: depositphotos.com
reklama:

Tvarohová bábovka je ideálnym dezertom pre všetkých, ktorí majú radi jemné a šťavnaté koláče. Vďaka tvarohu si zachováva vláčnosť dlhšie než bežné piškótové varianty a jej príprava je pritom úplne jednoduchá. Táto bábovka vás prekvapí nielen skvelou chuťou, ale aj tým, ako rýchlo zmizne zo stola!

Čím je tvarohová bábovka výnimočná?

Bábovka patrí medzi stálice domáceho pečenia a mnohým pripomína chvíle strávené v kuchyni s rodinou. Táto tvarohová verzia je však ešte o niečo výnimočnejšia – tvaroh jej dodáva bohatšiu chuť, jemnú štruktúru a prirodzenú sladkosť, vďaka čomu nie je potrebné pridávať príliš veľa cukru.

Okrem toho je táto bábovka výživnejšia než tradičné recepty – obsahuje viac bielkovín a menej tuku. Ak máte radi variácie, môžete ju obohatiť o kúsky čokolády, orechy alebo hrozienka namočené v rume, čím získate zakaždým inú chuťovú kombináciu.

Ako pripraviť dokonalú tvarohovú bábovku?

  • Dôležitý je správny tvaroh – môžete použiť jemný aj hrudkovitý, záleží na vašej preferencii.
  • Nadýchanosť cesta dosiahnete dôkladným vyšľahaním bielkov na pevný sneh.
  • Správna príprava formy zabezpečí, že bábovku ľahko vyklopíte – nezabudnite ju dobre vymastiť a vysypať múkou.

Recept na jednoduchú tvarohovú bábovku

Potrebné suroviny:

  • 250 g masla alebo Hery
  • 4 vajcia
  • 250 g cukru
  • 250 g tvarohu
  • 2 lyžice rumu
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • tuk a múka na vymastenie formy

Postup prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  3. Maslo vyšľahajte so žĺtkami a cukrom do nadýchanej peny.
  4. Pridajte tvaroh, rum a citrónovú kôru, dobre premiešajte.
  5. Postupne vmiešajte múku s práškom do pečiva.
  6. Nakoniec jemne zapracujte sneh z bielkov, aby bolo cesto ľahké a nadýchané.
  7. Pripravené cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy.
  8. Pečte prvých 10 minút pri 200 °C, potom znížte teplotu na 180 °C a pečte, kým nebude bábovka krásne zlatistá.
  9. Hotovosť skontrolujte špajdľou – ak zostane po vpichnutí suchá, bábovka je upečená.
  10. Nechajte ju chvíľu chladnúť vo forme a potom opatrne vyklopte.

Táto vláčna tvarohová bábovka je skvelou voľbou na raňajky, ku káve alebo ako dezert na akúkoľvek príležitosť. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami, ako chutne a jednoducho sa dá pripraviť domáci koláč! Dobrú chuť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.