Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavé jablkové lievance z hrnčeka: rýchla jesenná pochúťka

Voňavé jablkové lievance z hrnčeka: rýchla jesenná pochúťka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavé jablkové lievance z hrnčeka: rýchla jesenná pochúťka Foto: depositphotos.com
reklama:

Keď sa vonku začnú farbiť stromy a v kuchyni zavládne vôňa škorice, prichádza čas na recept, ktorý dokáže zlepšiť náladu aj počas pochmúrneho rána. Jemné jablkové lievance sú ideálnym spôsobom, ako si spríjemniť jesenné dni. Ich príprava je jednoduchá – vystačíte si s hrnčekom na odmeranie a pár bežnými surovinami.

Tajomstvo tohto receptu spočíva v jablkách. Dodajú cestu prirodzenú sladkosť a vláčnosť, takže cukor takmer netreba. Navyše obohatia jedlo o vitamíny a vlákninu. Ak radi skúšate nové chute, namiesto klasickej hladkej múky siahnite po jačmennej – lievance budú ešte jemnejšie a sýtejšie.

Raňajky bez stresu

Mnohí nemajú ráno čas pripravovať zdĺhavé jedlá. Výhodou týchto lievancov je, že si ich pokojne môžete nasmažiť večer. Stačí ich uložiť do chladničky a ráno len krátko ohriať na suchej panvici. Za pár minút tak máte na stole voňavé a teplé raňajky, ktoré zasýtia aj potešia.

Čo budete potrebovať

  • 1 hrnček hladkej múky

  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva

  • 1 hrnček mlieka

  • 1 hrnček nastrúhaných jabĺk

  • 1 vajce

  • mletú škoricu podľa chuti

  • olej na vyprážanie

Postup krok za krokom

  1. Jablká umyte, zbavte šupky a nastrúhajte nahrubo.

  2. V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a škoricu. Pridajte mlieko, vajce a jablká.

  3. Všetko premiešajte, kým nevznikne jemné cesto bez hrudiek.

  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a cesto dávkujte po menších porciách. Pečte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.

  5. Podávajte ešte teplé – výborne chutia s lyžicou kyslej smotany, obľúbeným džemom alebo s čerstvým ovocím.

Jesenný tip

Ak si chcete tento recept vychutnávať počas celej sezóny, nezabudnite si urobiť zásobu jabĺk na zimu. Správne uskladnené vám vydržia dlhé mesiace a vždy budete mať po ruke základ na tieto rýchle a nadýchané lievance.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.