Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Voňavý jablkový džem so škoricou a karamelom. Bez chémie!

Voňavý jablkový džem so škoricou a karamelom. Bez chémie!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavý jablkový džem so škoricou a karamelom. Bez chémie! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Jablká vďaka vysokému obsahu prírodného pektínu skvele želírujú, a preto sa často pridávajú k inému ovociu pri výrobe marmelád bez použitia chémie. Našu pozornosť si ale zaslúžia aj sami o sebe! Keď ich chuť podčiarknete voňavým korením a rumom, vznikne vám jeden z najlepších džemov, aký ste kedy jedli. Skúste ho aspoň z jednej dávky!

Ingrediencie pre:
3 poháre

1 kg jabĺk
250 g cukru krupica
1 ks citróna
2 zvitky škorice
3 hviezdičky badiánu
8 hlavičiek klinčekov
1 panák rumu

Postup
01.

Jablká (kľudne niečo cez kilo) olúpte, vyberte jadrovník a pokrájajte na asi 1,5 cm kúsky.
02.

Do hrnca s hrubým dnom dajte cukor a polejte ho asi deci vody (karamel sa potom síce varí o chvíľku dlhšie, zato rovnomernejšie). Cukor zahrievajte, až vám vznikne zlatistý karamel.

03.

Opatrne (bude to prskať) pridajte citrónovú šťavu, korenie (ak máte mleté, dajte malú lyžičku škorice, štipku klinčekov a väčšiu štipku badiánu) a jablká. Karamel sa zrazí, ale to nevadí, po chvíli sa zase rozpustí.
04.

Za občasného miešania varte pod pokrievkou asi 30 minút, až sú jablká úplne mäkké a džem pekne hustý. Na záver vmiešajte poriadneho panáka rumu a rozdeľte do saponátom vymytých a vriacou vodou vypláchnutých pohárov. Poriadne utiahnite viečka, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

Tip

Takto pripravený džem vám vydrží v chlade a tme zhruba rok, pre väčšiu trvanlivosť ale môžete poháre ešte zavariť.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.