- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Voňavý škoricový cheesecake: Krémová lahôdka, ktorá si vás získa
Voňavý škoricový cheesecake: Krémová lahôdka, ktorá si vás získa
reklama:
Hľadáte dezert, ktorý nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale aj rozvonia celú kuchyňu? Škoricový cheesecake je práve to, čo potrebujete! Kombinácia chrumkavého škoricového základu, jemného krému a bohatého karamelu vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorú si zamiluje celá rodina. Tento voňavý a krémový koláč je nielen vizuálne lákavý, ale svojou chuťou si vás okamžite získa. Pripravte sa na dezert, ktorý sa stane hviezdou každého stola!
Ingrediencie
Korpus:
- 200 g škoricových sušienok
- 80 g masla
- 1 PL javorového sirupu
Krém:
- 400 g krémového syra
- 100 g hnedého cukru
- 2 PL hladkej múky
- 1 KL škorice
- 3 vajcia
- 300 g kyslej smotany (minimálne 16 % tuku)
Na vrch:
- 100 g kryštálového cukru
- 1 PL masla
- 50 ml smotany na šľahanie
- 1 štipka soli
- 50 g škoricových sušienok
Postup
Škoricový cheesecake s bohatou chuťou krému a karamelovou vrstvou je dokonalým dezertom pre každú príležitosť.
- Príprava formy: Rúru predhrejeme na 170 °C. Dno tortovej formy s priemerom 25 cm vystelieme papierom na pečenie.
- Korpus: Škoricové sušienky rozdrvíme na jemno, napríklad pomocou mixéra. Zmiešame ich s roztopeným maslom a javorovým sirupom, a túto zmes pevne utlačíme na dno tortovej formy, aby sme vytvorili základ koláča.
- Krém: V miske vyšľaháme krémový syr s hnedým cukrom, následne pridáme hladkú múku a škoricu. Potom po jednom zašľaháme vajcia, až kým nie je hmota hladká, a nakoniec pridáme kyslú smotanu, ktorá dodá krému jemnosť.
- Pečenie: Krém nalejeme na pripravený korpus a uhladíme povrch. Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút pri teplote 170 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť – najskôr pri izbovej teplote, potom ho dáme do chladničky na minimálne 12 hodín, aby stuhol a chute sa prepojili.
- Karamelová vrstva: Na záver pripravíme karamelový polev: na panvici roztopíme kryštálový cukor, do ktorého vmiešame maslo, smotanu a štipku soli. Horúci karamel jemne nalejeme na stuhnutý koláč a necháme ho zatuhnúť. Nakoniec koláč ozdobíme rozdrvenými škoricovými sušienkami, ktoré dodajú extra chrumkavosť.
Tento škoricový cheesecake je ideálny na každú oslavu alebo príjemné rodinné posedenie. Karamelová poleva a škoricová chuť vytvárajú nezameniteľnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.
reklama: