Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Voňavý škoricový cheesecake: Krémová lahôdka, ktorá si vás získa

Voňavý škoricový cheesecake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavý škoricový cheesecake Foto: depositphotos.com
reklama:

Hľadáte dezert, ktorý nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale aj rozvonia celú kuchyňu? Škoricový cheesecake je práve to, čo potrebujete! Kombinácia chrumkavého škoricového základu, jemného krému a bohatého karamelu vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorú si zamiluje celá rodina. Tento voňavý a krémový koláč je nielen vizuálne lákavý, ale svojou chuťou si vás okamžite získa. Pripravte sa na dezert, ktorý sa stane hviezdou každého stola!

Ingrediencie

Korpus:

  • 200 g škoricových sušienok
  • 80 g masla
  • 1 PL javorového sirupu

Krém:

  • 400 g krémového syra
  • 100 g hnedého cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 KL škorice
  • 3 vajcia
  • 300 g kyslej smotany (minimálne 16 % tuku)

Na vrch:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 PL masla
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 štipka soli
  • 50 g škoricových sušienok

Postup

Škoricový cheesecake s bohatou chuťou krému a karamelovou vrstvou je dokonalým dezertom pre každú príležitosť.

  1. Príprava formy: Rúru predhrejeme na 170 °C. Dno tortovej formy s priemerom 25 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Korpus: Škoricové sušienky rozdrvíme na jemno, napríklad pomocou mixéra. Zmiešame ich s roztopeným maslom a javorovým sirupom, a túto zmes pevne utlačíme na dno tortovej formy, aby sme vytvorili základ koláča.
  3. Krém: V miske vyšľaháme krémový syr s hnedým cukrom, následne pridáme hladkú múku a škoricu. Potom po jednom zašľaháme vajcia, až kým nie je hmota hladká, a nakoniec pridáme kyslú smotanu, ktorá dodá krému jemnosť.
  4. Pečenie: Krém nalejeme na pripravený korpus a uhladíme povrch. Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút pri teplote 170 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť – najskôr pri izbovej teplote, potom ho dáme do chladničky na minimálne 12 hodín, aby stuhol a chute sa prepojili.
  5. Karamelová vrstva: Na záver pripravíme karamelový polev: na panvici roztopíme kryštálový cukor, do ktorého vmiešame maslo, smotanu a štipku soli. Horúci karamel jemne nalejeme na stuhnutý koláč a necháme ho zatuhnúť. Nakoniec koláč ozdobíme rozdrvenými škoricovými sušienkami, ktoré dodajú extra chrumkavosť.

Tento škoricový cheesecake je ideálny na každú oslavu alebo príjemné rodinné posedenie. Karamelová poleva a škoricová chuť vytvárajú nezameniteľnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.