- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Vylepšená štrúdľa s jablkami a karamelom
Vylepšená štrúdľa s jablkami a karamelom
reklama:
Vôňa jablčnej štrúdle a jeseň, určite nikto tomuto spojeniu neodolá. Máme pre vás skvelý recept na jeho sviatočnejšiu verziu vhodnú nielen na Vianoce. Vylepšite ho karamelom a mandľami!
Ingrediencie pre 1 závin:
- 5 ks jabĺk
- 170 ml cideru
- 50 g cukru krupica
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky nového korenia
- 1/4 lyžičky klinčeka
- 1 balenie lístkového cesta
- 3 lyžice karamelovej polevy
- 2 hrsti mandľových lupienkov
- 1 ks vajcia
Aký je postup:
- Rúru zapnite na 180 °C. Jablká oškrabajte a nakrájajte na malé kocky. V hlbokej panvici zmiešajte jablká, cider, cukor a korenie a priveďte do varu. Na miernom plameni duste bez pokrievky asi 15 minút domäkka. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
- Listové cesto (na 1 nohu závinu je to asi 200 g) rozvaľkajte medzi 2 hárkami papiera na pečenie na tenký plát. Naň naneste na 2/3 šírky jablčnú náplň. Pokvapkajte karamelovou polevou (recept, ako si pripraviť karamelovú omáčku, nájdete napríklad tu) a posypte hrsťou mandľových lupienkov. Zaviňte ako roládu a konce zatlačte, aby náplň nevytiekla.
- Povrch potrite rozšľahaným vajcom a posypte druhou hrsťou mandľových lupienkov. Pečte asi 25 minút dozlatista.
reklama: