Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúca nátierka z údenej makrely: Rýchla voľba na chlebíčky aj ľahkú večeru

Vynikajúca nátierka z údenej makrely: Rýchla voľba na chlebíčky aj ľahkú večeru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúca nátierka z údenej makrely: Rýchla voľba na chlebíčky aj ľahkú večeru Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak máte radi jednoduché a chutné jedlá, nátierka z údenej makrely vás určite nesklame. Jej príprava zaberie len pár minút, no výsledok stojí za to. Skvele sa hodí na čerstvý chlieb, chrumkavé bagety či hrianky a vďaka výraznej chuti údenej ryby si ju obľúbia aj tí, ktorí rybacie pomazánky bežne nevyhľadávajú.

Prečo si pripraviť makrelovú nátierku?

Táto nátierka je výnimočná svojou kombináciou jemnej údenej chuti, sviežich tónov citrónu a krémovej konzistencie. Hodí sa ako rýchla večera, chutná desiata alebo originálne pohostenie pre hostí. Ak ju doplníte čerstvou zeleninou alebo bylinkami, získate vyvážené a lahodné jedlo na každú príležitosť.

Čo budete potrebovať?

Na prípravu tejto chutnej nátierky si pripravte tieto suroviny:

  • 1 údená makrela (väčšia)
  • 1 vajce natvrdo
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 kyslá uhorka
  • 50 g strúhaného tvrdého syra
  • 2 až 3 lyžice masla
  • šťava z citróna (podľa chuti)
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • trochu tatárskej omáčky
  • čerstvý kôpor
  • soľ a mleté čierne korenie

Ako na to?

  1. Príprava makrely
    Najskôr odstráňte kožu a dôkladne vyberte všetky kosti. Mäso makrely natrhajte na malé kúsky a vložte do misky.

  2. Príprava základnej zmesi
    Nadrobno nakrájanú cibuľu pridajte k rybe spolu s maslom a vyšľahajte do jemnej konzistencie. Tento krok zabezpečí, že bude nátierka krémová a hladká.

  3. Dochutenie
    Kyslú uhorku, vajíčko aj tvrdý syr nastrúhajte na jemno a pridajte do misy. Následne pridajte horčicu, tatársku omáčku, kyslú smotanu a nasekaný kôpor.

  4. Záverečné úpravy
    Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií. Všetko dôkladne premiešame.

  5. Podávanie
    Hotovú nátierku necháme chvíľu vychladiť v chladničke, aby sa chute prepojili. Podávame s čerstvým pečivom a ozdobíme zeleninou alebo bylinkami.

Tip na vylepšenie

Ak chcete nátierku ešte krémovejšiu, môžete pridať viac masla alebo kyslej smotany. Pre milovníkov intenzívnej chuti zas môže byť skvelým doplnkom trocha nasekaných kapár alebo štipka mletého čili.

Táto jednoduchá, no mimoriadne chutná nátierka sa stane vaším favoritom nielen na rýchle občerstvenie, ale aj na špeciálne príležitosti. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.