Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúce zapečené zemiaky s kapustou a mletým mäsom

Vynikajúce zapečené zemiaky s kapustou a mletým mäsom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúce zapečené zemiaky s kapustou a mletým mäsom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Jednoduché, výdatné zimné jedlo vychádza z maďarskej kuchyne a uplatní sa ako rodinný obed či večera. Sezónne suroviny, jednoduchá príprava a skvelá chuť – až zase raz nebudete vedieť, čo variť, s týmto jedlom urobíte parádu.

Ingrediencie pre:
1 zapekaciu misu

100 g slaniny
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 g bravčového mletého mäsa
500 g kyslej kapusty
1 200 g zemiakov
150 g maďarskej klobásy
1 lyžica masti
1 lyžička soli
1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
2 lyžičky mletej sladkej papriky
1 lyžička mletej rasce

Na toto jedlo sa najlepšie hodí pikantná klobása maďarského typu. Vďaka nej bude pokrm ešte chutnejší a tiež oddelí vrstvu zemiakov od kapusty a zemiaky ľahšie zmäknú.
Postup
01.

Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kocky. Rozpáľte panvicu a vložte do nej slaninu. Až pustí tuk, pridajte cibuľu, osoľte, okoreňte a spoločne opekajte, až bude cibuľa opečená dosklovata. Vmiešajte prelisovaný cesnak a ten už iba krátko opečte. Panvicu čiastočne stiahnite z ohňa, vsypte mletú papriku a dobre ju rozmiešajte v horúcom tuku. Podlejte malým množstvom vody – postačí deci – vráťte na malú chvíľu na oheň, prehrejte a odstavte.

02.

Olúpte zemiaky, kyslú kapustu nechajte odkvapkať v sitku a rozohrejte rúru na 180 °C. Zapekaciu misu zľahka vymažte masťou. K vychladnutej zmesi cibule a slaniny na panvici pridajte mleté mäso, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
03.

Zemiaky nakrájajte na kolieska hrubé asi pol centimetra. Polovicu naskladajte na dno zapekacej misy, osoľte, okoreňte, pridajte štipku drvenej rasce a rozprestrite na ne pripravenú zmes mletého mäsa. Na mäso voľne rozložte odkvapkanú kapustu a na to pridajte klobásu nakrájanú na tenké kolieska.

04.

Do misy ešte rozložte kolieska z druhej polovice pripravených zemiakov, osoľte, okoreňte, pridajte štipku rasce a misu zakryte alobalom. Pečte v predhriatej rúre 45 minút, potom alobal zložte a dopečte dozlatista (prípadne na posledných pár minút zvýšte teplotu). Upečené nechajte chvíľu odpočinúť a podávajte.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.