Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúci likér z ľadových gaštanov a Salka: Jemnú chuť čokolády dopĺňa voňavý rum a jedna ingrediencia navyše

Vynikajúci likér z ľadových gaštanov a Salka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci likér z ľadových gaštanov a Salka: Jemnú chuť čokolády dopĺňa voňavý rum a jedna ingrediencia navyše Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Blížia sa sviatky a k nim patria aj sviatočné likéry. Na pohostenie pre návštevy aj ako jedlý darček. Nemusí to byť zakaždým len ten vaječný. Príjemne prekvapí voňavý likér z ľadových gaštanov.

Sviatočný likér

K vianočným sviatkom už tradične patria aj sviatočné likéry. Obvykle to býva vaječný likér, ale môžeme urobiť zmenu a pripraviť menej obvyklý slávnostný nápoj. Likér môžeme využiť na slávnostný prípitok, oceníme ho pri posedení s rodinou a priateľmi. Hodí sa aj kedykoľvek pre príjemnú chvíľu, keď napríklad vonku nie je práve vľúdno. Likér sa ale tiež dá využiť ako s láskou doma pripravený jedlý darček. Vlastnoručne vyrobené darčeky mávajú veľký úspech.

V prípade likéru sa oplatí, keď vydrží dlhšiu dobu. Obzvlášť, keď ním plánujeme niekoho obdarovať. Odležaním sa chute krásne prepoja. V niektorých likéroch je obsiahnuté vajíčko, pokiaľ by ste radšej zvolili likér bez neho, prichystajte si napríklad práve likér z ľadových gaštanov. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla.

Ingrediencie na vianočné likéry

Na likéry potrebujeme alkohol, obvykle to býva rum (tuzemský alebo kubánsky), niekedy sa ale využíva aj brandy alebo vodka. Likéry tiež často obsahujú sladené kondenzované mlieko (pripraviť si môžete aj domáce) a smotanu. Potom už záleží na typickej príchuti pre konkrétny druh likéru. Či už je to korenie, karamel, alebo napríklad čokoláda. V nižšie popísanom likére hrajú dôležitú úlohu tyčinky ľadových gaštanov.

Vynikajúci likér z ľadových gaštanov

Na liter likéru si pripravte: 250 ml 33% smotany na šľahanie, 1 Salko (sladené kondenzované mlieko), 3 tyčinky Ľadových gaštanov, 4 kocky horkej čokolády, 500 ml rumu a mandľovú esenciu.

Ako na to? Šľahačku nalejte do hrnca, pridajte čokoládu a nalámané tyčinky Ľadových gaštanov. Za stáleho miešania povarte. Potom dajte hrniec z platne a nechajte vychladnúť. Vlejte Salko a nakoniec rum. Potom pre vôňu pridajte ešte dve až tri kvapky mandľovej esencii. Všetko dôkladne premiešajte, aby bol likér hladký a nalejte do fliaš. Z jednej dávky je 1 liter likéru.

Zdroj: www.toprecepty.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.