Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyskúšajte jablkové ruže z lístkového cesta. Na štrúdľu si potom ani nespomeniete

Vyskúšajte jablkové ruže z lístkového cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vyskúšajte jablkové ruže z lístkového cesta. Na štrúdľu si potom ani nespomeniete Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Tiež milujete jesenné múčniky z jabĺk? Namiesto štrúdle alebo koláča tentoraz vyskúšajte recept na tieto krásne ruže poskladané z jablčných plátkov. Vyzerajú zložito, ale zvládnu ich aj deti.

  • Jesenné jablká sú ideálne na pečenie sladkých dezertov vďaka ich výživovej hodnote a dostupnosti.
    Recept na jablčné ruže z lístkového cesta je jednoduchý a efektný, využíva čerstvé jablká, med, škoricu a masla.
    Postup zahŕňa zmäkčenie jabĺk v mikrovlnke, potretie pruhov cesta medovou zmesou, zrolovanie a pečenie dozlatista.

Jablká sú počas jesene jedným z mála sezónnych druhov ovocia, a preto kraľujú aj sladkému pečeniu. V dnešnej dobe si síce môžeme kúpiť typicky letné plody aj v januári, ale vzhľadom na to, z akých diaľok cestujú, nemajú príliš dobrú chuť, a navyše sú aj pomerne drahé.

Jesenné jablká oproti tomu stoja pár korún, navyše sú výborným zdrojom vitamínov a minerálnych látok, pôsobia ako antioxidant a obsahujú veľké množstvo vlákniny.

K najobľúbenejším jablčným dezertom patrí štrúdľa, skvelé sú tiež múčniky z krehkého cesta, koláče s posýpkou a buchty. Nastrúhané jablká je možné pridať aj do cesta na perník alebo lievance – budú vďaka tomu vláčnejšie a šťavnatejšie.

My vám dnes predstavíme recept na krásne jablčné ruže, ktoré na stole zažiaria nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Napriek tomu, že môžu na prvý pohľad vyzerať komplikovane, ich príprava je veľmi jednoduchá. Jedinou špeciálnou pomôckou je forma na muffiny, vďaka ktorej si ružičky udržia pri pečení pekný tvar. Pokiaľ ju nemáte, postačia vám muffinové košíčky.

Ako zrolovať plátky jabĺk a cesta, aby vytvorili tvar ruže? Pozrite sa na toto krátke video:

Jablčné ruže z lístkového cesta

Doba prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

3 červené jablká
1 balíček lístkového cesta
4 lyžice medu (pozri tip nižšie)
½ lyžičky mletej škorice
1 lyžica masla
citrónová šťava
práškový cukor na posypanie

Príprava:

1) Jablká umyte, rozkrojte na pol a zbavte jadrovníka. Potom ich nakrájajte na veľmi tenké plátky.

2) Plátky jabĺk vložte do misky, zalejte ich hrnčekom vody a pridajte lyžicu citrónovej šťavy.

3) Misku vložte do mikrovlnky na 3 minúty – jablká vďaka tomu zmäknú a budú sa lepšie tvarovať.

4) V menšom hrnci rozpustite med s maslom a škoricou.

5) Lístkové cesto rozvaľkajte a nakrájajte na 8 pruhov.

6) Rúru predhrejte na 180 ºC.

6) Každý pruh cesta potrite medovou zmesou. Do hornej polovice pruhu vyskladajte plátky jabĺk tak, aby sa prekrývali a zároveň vyčnievali cez okraj. Potom cez ne prehnite spodnú časť cesta a celý pruh voľne zrolujte. (Názorný postup nájdete vo videu vyššie.)

7) Ružičky vložte do vymastenej formy na muffiny alebo muffinových košíčkov. Pečte v predhriatej rúre 30-40 minút dozlatista.

8) Upečené ruže nechajte vychladnúť a pred podávaním ich poprášte práškovým cukrom.

Tip navyše:

Namiesto medovej zmesi môžete použiť na potretie len rozpustené maslo a posypať ho cukrom so škoricou. Dobre funguje aj marhuľová zaváranina.

Zdroj: www.cookingwithmanuela.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.