- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Vytvorte si vlastné Toffifee priamo doma – je to rýchle a jednoduché!
Vytvorte si vlastné Toffifee priamo doma – je to rýchle a jednoduché!
Tieto sladké karamelovo-lieskové bonbóny s chrumkavým orieškom si získali obľubu u detí aj dospelých. Na prvý pohľad sa môže výroba týchto cukroviniek zdať náročná, no v skutočnosti je to veľmi jednoduché a zvládne to aj začiatočník. A najlepšie je, že doma pripravené Toffifee vás vyjdú podstatne lacnejšie ako tie, ktoré kúpite v obchode.
Tento recept je ideálny aj pre tých, ktorí ešte nemajú veľa skúseností v kuchyni. Po dokončení môžete tieto chutné bonbóny darovať ako originálny darček k rôznym príležitostiam alebo si ich jednoducho vychutnať pri relaxe. Rovnako sú perfektné na pohostenie návštevy, ak ich pekne zabalíte.
Čo budete potrebovať:
Okrem surovín na prípravu Toffifee budete potrebovať aj vhodné formy, do ktorých nalievate jednotlivé vrstvy. Na tento účel vám poslúžia aj malé okrúhle formičky na ľad. Aké ingrediencie budete potrebovať?
Vrchná časť:
- 150 ml smotany (30 %)
- 100 g cukru
- 30 g medu alebo iného sladidla
- štipka soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Náplň:
- 40 g smotany (30 %)
- 100 g mliečnej čokolády
- 10 g masla
Poleva:
- 50 g horkej čokolády
- 10 g masla
- 20 lieskových orieškov
Postup:
Začnite prípravou karamelovej vrstvy. V hrnci nechajte rozpustiť cukor a trochu vody. Keď sa cukor rozpustí, pridajte med a štipku soli. V samostatnej miske zmiešajte smotanu s vanilkovým extraktom.
Keď sa karamel začne vytvárať, pridajte pripravenú smotanovú zmes a varte, kým sa hmota nezosilnie a nezíska konzistenciu karamelu. Následne opatrne nalejte do silikónových formičiek na ľad a lyžičkou vytvorte malé otvory. Nechajte stuhnúť.
Pripravte náplň: V menšom hrnci zmiešajte smotanu, čokoládu a maslo a zohrejte, kým sa všetko dobre nerozpustí. Túto zmes opatrne nalejte do stuhnutých karamelových formičiek. Na vrch každého kúska pridajte lieskový oriešok.
Na záver pripravte polevu. Roztopte maslo s horkou čokoládou a vzniknutú zmes naneste na každé Toffifee. Nechajte ich úplne vychladnúť, aby poleva stuhla, a bonbóny sú hotové !