Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zahrejte sa poctivou polievkou. Táto z pečeného karfiolu chutí fantasticky

Zahrejte sa poctivou polievkou.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zahrejte sa poctivou polievkou. Táto z pečeného karfiolu chutí fantasticky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Klasická karfiolová polievka je skvelá, tento recept jej ale šliape na päty. Pobytom v rúre získa karfiol nový chuťový rozmer, aromatické korenie dodá polievke šmrnc a vďaka cíceru vás navyše výborne zasýti.

  • Recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu a cíceru ponúka výživnú a zahrievajúcu večeru.
    Polievka je zahustená zemiakmi a dochutená kyslou smotanou či jogurtom, s pečeným karfiolom a cícerom pre chuť.
    Príprava trvá 45 minút a zahŕňa pečenie karfiolu s korením a mixovanie so zemiakmi a vývarom.

Krémové zeleninové polievky vás v chladných dňoch zahrejú na tele aj na duši. Pokiaľ si vyhráte s ich zložením a zeleninu doplníte o sacharidy a bielkoviny, skvele poslúži aj ako vynikajúca večera, ktorá zasýti, ale nebude vám po nej ťažko.

V tomto recepte nájdete všetko. O skvelú chuť polievky sa postará karfiol pečený v rúre spoločne s aromatickým korením a cícer poslúži ako zdroj sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny.

Vďaka zemiakom má polievka krémovú konzistenciu a celú kompozíciu dotiahne k dokonalosti kyslá smotana. Rozhodne ju skúste.

Milujete karfiol vo všetkých podobách? Vo videu nájdete 4 originálne tipy na jeho spracovanie:

Polievka z pečeného karfiolu a cíceru

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

1 karfiol
250 g varené alebo sterilizované cícery
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička rímskej rasce
¼ lyžičky mletého sladkej papriky
štipka chilli (nemusí byť)
4 lyžice olivového oleja
2 väčšie zemiaky
1 000 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
1 téglik kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
soľ

Príprava:

1) Rúru predhrejte na 200 ºC.

2) V miske premiešajte olej, rímsku rascu, čili, papriku a pol lyžičky soli.

3) Karfiol rozoberte na ružičky a spoločne s cícerom a olúpanými strúčikmi cesnaku ho rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou mašlovačky všetko potrite ochuteným olejom.

4) Vložte do rúry a pečte 30 minút.

5) Medzitým oškrabte zemiaky, nakrájajte ich na väčšie kocky a uvarte ich domäkka vo vývare.

6) Tretinu upečeného karfiolu a cíceru odložte bokom. Zvyšok pridajte do vývaru k uvareným zemiakom a všetko rozmixujte ponorným mixérom dohladka.

7) Podľa chuti polievku osoľte a okoreňte.

8) Pri podávaní do každej porcie vložte lyžicu kyslej smotany alebo jogurtu a posypte upečeným karfiolom a cícerom.

Zdroj: www.floatingkitchen.net, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.