Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zahrejte sa poctivou polievkou. Táto z pečeného karfiolu chutí fantasticky

Zahrejte sa poctivou polievkou.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zahrejte sa poctivou polievkou. Táto z pečeného karfiolu chutí fantasticky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Klasická karfiolová polievka je skvelá, tento recept jej ale šliape na päty. Pobytom v rúre získa karfiol nový chuťový rozmer, aromatické korenie dodá polievke šmrnc a vďaka cíceru vás navyše výborne zasýti.

  • Recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu a cíceru ponúka výživnú a zahrievajúcu večeru.
    Polievka je zahustená zemiakmi a dochutená kyslou smotanou či jogurtom, s pečeným karfiolom a cícerom pre chuť.
    Príprava trvá 45 minút a zahŕňa pečenie karfiolu s korením a mixovanie so zemiakmi a vývarom.

Krémové zeleninové polievky vás v chladných dňoch zahrejú na tele aj na duši. Pokiaľ si vyhráte s ich zložením a zeleninu doplníte o sacharidy a bielkoviny, skvele poslúži aj ako vynikajúca večera, ktorá zasýti, ale nebude vám po nej ťažko.

V tomto recepte nájdete všetko. O skvelú chuť polievky sa postará karfiol pečený v rúre spoločne s aromatickým korením a cícer poslúži ako zdroj sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny.

Vďaka zemiakom má polievka krémovú konzistenciu a celú kompozíciu dotiahne k dokonalosti kyslá smotana. Rozhodne ju skúste.

Milujete karfiol vo všetkých podobách? Vo videu nájdete 4 originálne tipy na jeho spracovanie:

Polievka z pečeného karfiolu a cíceru

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

1 karfiol
250 g varené alebo sterilizované cícery
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička rímskej rasce
¼ lyžičky mletého sladkej papriky
štipka chilli (nemusí byť)
4 lyžice olivového oleja
2 väčšie zemiaky
1 000 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
1 téglik kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
soľ

Príprava:

1) Rúru predhrejte na 200 ºC.

2) V miske premiešajte olej, rímsku rascu, čili, papriku a pol lyžičky soli.

3) Karfiol rozoberte na ružičky a spoločne s cícerom a olúpanými strúčikmi cesnaku ho rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou mašlovačky všetko potrite ochuteným olejom.

4) Vložte do rúry a pečte 30 minút.

5) Medzitým oškrabte zemiaky, nakrájajte ich na väčšie kocky a uvarte ich domäkka vo vývare.

6) Tretinu upečeného karfiolu a cíceru odložte bokom. Zvyšok pridajte do vývaru k uvareným zemiakom a všetko rozmixujte ponorným mixérom dohladka.

7) Podľa chuti polievku osoľte a okoreňte.

8) Pri podávaní do každej porcie vložte lyžicu kyslej smotany alebo jogurtu a posypte upečeným karfiolom a cícerom.

Zdroj: www.floatingkitchen.net, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.