- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Zahrejte sa poctivou polievkou. Táto z pečeného karfiolu chutí fantasticky
Zahrejte sa poctivou polievkou. Táto z pečeného karfiolu chutí fantasticky
Klasická karfiolová polievka je skvelá, tento recept jej ale šliape na päty. Pobytom v rúre získa karfiol nový chuťový rozmer, aromatické korenie dodá polievke šmrnc a vďaka cíceru vás navyše výborne zasýti.
- Recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu a cíceru ponúka výživnú a zahrievajúcu večeru.
Polievka je zahustená zemiakmi a dochutená kyslou smotanou či jogurtom, s pečeným karfiolom a cícerom pre chuť.
Príprava trvá 45 minút a zahŕňa pečenie karfiolu s korením a mixovanie so zemiakmi a vývarom.
Krémové zeleninové polievky vás v chladných dňoch zahrejú na tele aj na duši. Pokiaľ si vyhráte s ich zložením a zeleninu doplníte o sacharidy a bielkoviny, skvele poslúži aj ako vynikajúca večera, ktorá zasýti, ale nebude vám po nej ťažko.
V tomto recepte nájdete všetko. O skvelú chuť polievky sa postará karfiol pečený v rúre spoločne s aromatickým korením a cícer poslúži ako zdroj sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny.
Vďaka zemiakom má polievka krémovú konzistenciu a celú kompozíciu dotiahne k dokonalosti kyslá smotana. Rozhodne ju skúste.
Milujete karfiol vo všetkých podobách? Vo videu nájdete 4 originálne tipy na jeho spracovanie:
Polievka z pečeného karfiolu a cíceru
Doba prípravy: 45 minút
Ingrediencie:
1 karfiol
250 g varené alebo sterilizované cícery
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička rímskej rasce
¼ lyžičky mletého sladkej papriky
štipka chilli (nemusí byť)
4 lyžice olivového oleja
2 väčšie zemiaky
1 000 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
1 téglik kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
soľ
Príprava:
1) Rúru predhrejte na 200 ºC.
2) V miske premiešajte olej, rímsku rascu, čili, papriku a pol lyžičky soli.
3) Karfiol rozoberte na ružičky a spoločne s cícerom a olúpanými strúčikmi cesnaku ho rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou mašlovačky všetko potrite ochuteným olejom.
4) Vložte do rúry a pečte 30 minút.
5) Medzitým oškrabte zemiaky, nakrájajte ich na väčšie kocky a uvarte ich domäkka vo vývare.
6) Tretinu upečeného karfiolu a cíceru odložte bokom. Zvyšok pridajte do vývaru k uvareným zemiakom a všetko rozmixujte ponorným mixérom dohladka.
7) Podľa chuti polievku osoľte a okoreňte.
8) Pri podávaní do každej porcie vložte lyžicu kyslej smotany alebo jogurtu a posypte upečeným karfiolom a cícerom.