- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Zbavte sa zápachu
Zbavte sa zápachu
Káva proti spálenému
Keď sa vám doma niečo pripáli,
problémom býva , že zápach sa mnohokrát drží príliš dlho v kuchyni.
Vezmite trochu mletej kávy ,
nasypte ju na panvičku a trochu popražte.
po celej kuchyni sa bude šíriť vôňa praženej kávy..
Chlieb proti kelu a karfiolu
Pri varení kelu alebo karfiolu vzniká najmä pri prvých minútach varenia silný,
nepríjemný zápach.
Odkrojte si jeden krajec chleba, položte ho na variacu sa zeleninu a spolu povarte.
*Chlieb na seba naviaže páchnuce látky.
Približne po piatich minútach ho vyberte.
Citróny proti rybacine
Potom, ako ste dokončili prípravu ryby, zapácha nielen vaša kuchyňa,
ale rybacinu cítiť aj z vašich rúk a riadu,
ktorý ste použili..
Hrnce, panvice,príbor a pracovnú dosku pošúchajte polovičkou citrónu a opláchnite vodou.
Ruky si vydrhnite citrónovou šťavou.
Kyselina citrónová neutralizuje pachy.
Pomaranče proti kuchynským výparom
Postarajú sa vám o príjemnú vôňu v kuchyni a zárveň dobre vyzerajú:
Do pomaranča husto nastrkajte klinčeky a umiestnite ho niekam do kuchyne.
Z pomaranča sa bude šíriť nádherná vôňa, ktorá neutralizuje kuchynské výpary.
Približne po 5 dňoch vymeňte pomaranč s klinčekami za nový.
Ak by ste chceli dosiahnuť obzvlášť intenzívny výsledok.
Zaveste pomaranč nad radiátor.
Prášok do pečiva proti zápachu v chladničke
Vaša chladnička nebude zapáchať,
ak dovnútra postavíte malú šálku s práškom do pečiva.
Ten nasaje všetky nepríjemné pachy.
prášok vymeňte približne každé 4 týždne.
Ak chcete zápachom predísť už od začiatku,
chladničku po odmrazení a vyčistení ešte umyte octovou vodou.
Ocot pri vyprážaní
Ak vám prekáža pach vyparujúci sa pri vyprážaní,
nalejte si do malej misky trochu octu a postavte ho čo najbližšie k sporáku.
Ocot nasaje a neutralizuje všetky neželané výpary,
ktoré vám vzniknú pri varení.