
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Zdravá desiata: jablčné chipsy z 2 surovín
Zdravá desiata: jablčné chipsy z 2 surovín

Naháňa vás maškrtná, ale nechcete sa pchať sušienkami a čokoládou? Upečte si zdravé jablčné chipsy! O zdravotných benefitoch jabĺk asi viete, ale aj škorica, ktorou ich posypete, je hotový zázrak. Poďme sa prepiecť a premlsať k zdraviu!
Ingrediencie pre:
1 zavárací pohár
3 ks jabĺk
1 lyžica škorice
Postup
01.
Z umytých jabĺk vyrežte semienka (ja som použila vykrajovač jadrovníka), pokiaľ vám nevadí, nechajte ich v nich. Ostrým nožom jablka pokrájajte na 1 až 3 mm hrubé plátky, ktoré rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie.
02.
Plátky poprášte škoricou a dajte na hodinu piecť do rúry vyhriatej na 90 °C. Potom jablká otočte, poprášte škoricou aj z druhej strany a pečte ďalšiu hodinu. Pokiaľ by vám prišla stále vlhká, pridajte 30 minút.
03.
Sušené plátky potom uchovávajte v dobre utesnenej dóze, trvanlivosť záleží na stupni ich usušenia – čím šťavnatejšie, tým menej vydržia. Pre zdravú desiatu pridajte k chipsom lyžicu arašidového masla, ktoré obsahuje až 50% bielkovín, takže vás parádne zasýti.
Zdroj: www.prozeny.cz