Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zelerová nátierka: Svieža, jemne pikantná pochúťka s domácou majonézou

Zelerová nátierka: Svieža, jemne pikantná pochúťka s domácou majonézou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zelerová nátierka: Svieža, jemne pikantná pochúťka s domácou majonézou Foto: depositphotos.com
reklama:

Zeler patrí medzi suroviny, ktoré si mnohí spájajú najmä s polievkami, no v skutočnosti sa dá využiť oveľa kreatívnejšie. Ak hľadáte chutný spôsob, ako ho zaradiť do svojho jedálnička, vyskúšajte jednoduchú a sviežu zelerovú nátierku. Táto verzia je skutočným gurmánskym zážitkom.

Ľahká a chutná nátierka na každú príležitosť

Zeler je osviežujúci sám o sebe, no v kombinácii s ďalšími ingredienciami dokáže vytvoriť lahodnú a jemne pikantnú nátierku, ktorá sa skvele hodí na raňajky, desiatu alebo ľahkú večeru. Často sa kombinuje s jablkom či mrkvou, pričom krémovú konzistenciu jej dodáva jogurt alebo majonéza. Ak chcete dosiahnuť vyváženú chuť, stačí pridať štipku soli, čierne korenie a niečo kyslé – napríklad citrónovú šťavu alebo nakladanú uhorku. Ak nátierku ozdobíte čerstvými bylinkami, ako sú pažítka, bazalka či petržlenová vňať, nielenže bude vyzerať lákavo, ale získa aj ešte lepšiu chuť.

Domáca majonéza – jednoduchá a rýchla alternatíva

Ak preferujete čerstvé domáce ingrediencie, môžete si namiesto kupovanej majonézy ľahko pripraviť vlastnú. Proces je veľmi rýchly a zvládnete ho aj bez zdĺhavého prilievania oleja.

Postup na domácu majonézu:

  1. Všetky suroviny nechajte odstáť pri izbovej teplote, aby sa lepšie spojili.
  2. Do vysokej úzkej nádoby rozbite jedno celé vajce, pridajte štipku soli, čierne korenie, 200–250 ml oleja (podľa veľkosti vajca), lyžičku cukru a lyžičku citrónovej šťavy alebo octu. Kto chce výraznejšiu chuť, môže pridať aj lyžičku plnotučnej horčice.
  3. Ponorte tyčový mixér až na dno nádoby a začnite mixovať bez pohybu. Keď sa hmota začne zahusťovať, pomaly ťahajte mixér smerom nahor, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkej majonézy.
  4. Hotovú majonézu preložte do uzatvárateľnej nádoby a uchovávajte v chladničke, kde vydrží 2–3 dni.

Recept na sviežu zelerovú nátierku

Čo budete potrebovať?

  • 1 menší zeler
  • 70 g šunkovej salámy
  • 100 g tvrdého syra (napr. eidam)
  • 2 nakladané uhorky
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • Domáca alebo kupovaná majonéza

Ako na to?

  1. Očistený zeler nastrúhajte na jemno.
  2. Šunkový salám, syr a kyslé uhorky taktiež nastrúhajte a pridajte k zeleru.
  3. Zmes dochuťte soľou, čiernym korením a spojte ju majonézou, aby získala krémovú konzistenciu.
  4. Podávajte s celozrnným pečivom a podľa chuti posypte nasekanými bylinkami.

Táto jednoduchá nátierka je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú chutný a rýchly spôsob, ako si dopriať zdravšie občerstvenie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.