Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakové lokše s hubovou zmesou a kyslou smotanou sú lacné, dobré a zdravé

Zemiakové lokše s hubovou zmesou a kyslou smotanou sú lacné, dobré a zdravé
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zemiakové lokše s hubovou zmesou a kyslou smotanou sú lacné, dobré a zdravé Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Tento recept pripravíte doslova za pár korún. Stačí trochu zemiakov, masti a múky na lokše a na hubovú zmes huby z lesa a bylinky zo záhradky.

Ingrediencie pre:
4 kusy
Na hubovú zmes:

200 g čerstvých húb
1 ks jarnej cibuľky
1 lyžica masla
1/2 lyžičky čerstvého tymiánu
1/2 lyžičky čerstvého rozmarínu
1 štipka celej rasce
2 štipky soli

Na lokše:

80 g hladkej múky
300 g zemiakov
2 lyžice sadla
3 štipky soli

Na podávanie:

4 lyžičky kyslej smotany
1 ks jarnej cibuľky

Česi a Slováci sú jedni z najvášnivejších hubárov. Sú krajiny, kde tento fenomén vôbec nepoznajú, alebo je tam hubárčenie dokonca úplne zakázané. Tento rok v lete dosť pršalo a veľa z vás určite vyrazilo do lesa. Nech vám je dnešný recept inšpiráciou, čo s čerstvými hubami.
Postup
01.

Zemiaky aj so šupkou uvarte vopred do zmäknutia a nechajte úplne vychladnúť.
02.

V hrnci na masle krátko orestujte pokrájanú jarnú cibuľku (svetlú časť), po chvíli pridajte nakrájané huby, ďalej nasekané bylinky, rascu a soľ. Zamiešajte a priklopte. Huby duste asi 15 minút.

03.

Uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle a preložte do misy. Pridajte hladkú múku a ručne vypracujte pružné nelepivé cesto, až teraz ho osoľte. Osolené cesto redne, tak pracujte rýchlo.
04.

Na pomúčenú dosku vyvaľkajte tenké placky a tie z oboch strán pečte na rozpálenej suchej panvici alebo liatinovej platničke. Ešte horúce ich potrite masťou.

05.

Lokše podávajte s hubovou zmesou, troškou kyslej smotany a nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.