Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové placky chutia skvelo, ale ak chcete, aby boli ešte lepšie, pridajte túto tajnú prísadu, ktorú mnohí stále ignorujú

Zemiakové placky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zemiakové placky Foto: depositphotos.com
reklama:

Zemiakové placky, známe svojou nezameniteľnou chuťou a chrumkavosťou, sú tradičným pokrmom, ktorý si v slovenskej kuchyni drží pevné miesto. Hoci sa zdá, že ich príprava je jednoduchá, existuje jedna prísada, ktorá vie ich chuť povýšiť na úplne inú úroveň. Nie je prekvapením, že napriek svojej dôležitosti je často prehliadaná. Ak chcete dosiahnuť dokonalú kombináciu chutí a textúry, túto zázračnú surovinu nesmiete vynechať.

Čo im chýba?

Tajomstvo chutných zemiakových placiek tkvie v bylinke, ktorá pridáva jedinečný nádych – majorán. Táto voňavá bylinka, ktorá býva súčasťou mnohých tradičných receptov, má schopnosť pozdvihnúť aj zdanlivo obyčajné jedlo. Majorán totiž nielen pridá jemný pikantný podtón, ale aj podčiarkne charakteristickú chuť zemiakov a cesnaku, čím vytvára skutočne nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Prečo práve majorán?

Majorán je bežnou súčasťou slovenských jedál, no jeho potenciál vyniknúť v plackách je často podceňovaný. Jeho vôňa a chuť sa výborne hodí k zemiakom, pretože jemne doladí ich chuťový profil a pridá hĺbku. Navyše, majorán má pozitívne účinky na trávenie, čo je ďalší dôvod, prečo by ste ho mali zaradiť do svojho receptu.

Kedy a ako majorán pridať?

Aby bol majorán v zemiakových plackách naozaj účinný, pridávajte ho v sušenej forme priamo do cesta tesne pred pečením. Množstvo závisí od vašej chuti, no ideálnym začiatkom je jedna čajová lyžička na kilogram zemiakov. Ak si potrpíte na výraznejšiu chuť, môžete pridať viac, no opatrne, aby ste neprebili ostatné ingrediencie. Dôležité je, aby ste majorán vmiešali do cesta tesne pred jeho spracovaním na panvici, aby si uchoval svoju plnú arómu.

Nebojte sa skúšať nové príchute

Aj keď je majorán neodmysliteľnou súčasťou tradičných zemiakových placiek, môžete vyskúšať aj ďalšie bylinky a koreniny podľa svojho vkusu. Každá domácnosť má svoje tajné tipy a recepty, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Skúšaním rôznych byliniek a kombinácií možno nájdete svoju vlastnú obľúbenú verziu tohto klasického jedla.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.