Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakové placky na viac spôsobov

Zemiakové placky
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Zemiakové plavky sú skrátka neprekonateľné jedlo.

Hodia sa skvele na večeru, zasýtia a sú lacnou alternatívou chutného pohostenia.

Dajú sa pripraviť s čímkoľvek, a keď k nim pridáte viac cesnaku navyše vyženiete zo svojho tela bacily ktoré na vás hlavne na jeseň útočia.

Zemiakové placky

Základný recept na zemiakové placky:

Suroviny:

  • 750 g zemiakov
  • 80 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 mletého čierneho korenia
  • Olej alebo masť na vyprážanie

Postup:

Zemiaky umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.

Potom je zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem masti a dobre premiešajte.

Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti. Akonáhle sa rozohreje (ale len tak, aby sa z nej nedymilo), naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku hrubú asi pol centimetra.

Smažte pri nižšej teplote aby sa placky dobre prepiekli.

Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte ju a smažte z druhej strany.

Zemiakové placky

Placka s údeným a jarnou cibuľkou

Suroviny:

  • 750 g zemiakov
  • 100 g údeniny
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • jarná cibuľka
  • 1 lyžica majoránky
  • 200 ml mlieka
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • masť alebo olej na vyprážanie

Pripravíme ich takisto ako placky predtým..

S cviklou

Zemiakové placky s cviklou

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica majoránky
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 250 g červenej repy
  • 1 vajce
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g hladkej múky
  • olej alebo masť na vyprážanie

Postup:

Do nastrúhanej surovej olúpanej červenej repy pridajte nastrúhané vylisované zemiaky a všetko zmiešajte s vajíčkom, múkou, nadrobno nakrájanou cibuľou a roztlačeným cesnakom.

Ochuťte soľou, korením a majoránku.

Cesto dôkladne premiešajte a nechajte 2 hodiny v chlade odležať.

Zemiakové placky vyprážame na rozpálenom masti alebo oleji.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.