Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové placky s kapustou sú šťavnaté a nádherne voňajú po masti. Skvele ich dochutí mletá rasca, cesnak a majorán

Zemiakové placky s kapustou sú šťavnaté a nádherne voňajú po masti.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zemiakové placky s kapustou sú šťavnaté a nádherne voňajú po masti. Skvele ich dochutí mletá rasca, cesnak a majorán Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Niekedy stačí len pár surovín a vynikajúce jedlo je na svete. A práve zemiakové placky s kapustou k takým výborným, a pritom jednoduchým pokrmom rozhodne patria.

Prečo si dať zemiakové placky na večeru

Zemiakové placky pripravovali už naše prababičky. Jedlo síce býva spájané s jeseňou, ale chute sa nepýtajú. Okrem toho jednoduchých a výborných večerí (prípadne obedov) nie je nikdy dostatok.

Zemiaky sú základnou surovinou, ktorú mávame vždy doma. Pri príprave zemiakových placiek sa väčšinou obávame prílišnej nasiaknutosti tukom a zdĺhavej prípravy a o ťažkej vôni po vyprážaní v kuchyni ani nehovoriac. Ide to ale aj inak.

Čo je potrebné na zemiakové placky s kapustou

Zemiakové placky môžu mať množstvo podôb. Základom sú zemiaky, najlepšie varného typu C, ktorý je veľmi škrobovitý, môžeme siahnuť ale aj po varnom type B. Keď využijeme kyslú kapustu, získame skvelé šťavnaté jedlo, ktoré nemusí byť vôbec mastné, pokiaľ nebudeme chcieť. Ďalej potrebujeme hladkú múku a soľ. Posledná ingrediencie je dobrovoľná, a tou masť. Na ňom sa tieto placky nepripravujú, ale potierajú sa rozpustenou masťou až na tanieri.

Zemiakové placky sa pripravujú na suchej panvičke, ale je možné dať ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre na 180 ° C upiecť dozlatista. Trvá to zhruba trištvrte hodiny, ktorú môžeme napríklad príprave paradajkového šalátu.

Ako vylepšiť zemiakové placky s kapustou

Keby sme chceli roztancovať chuťové poháriky, môžeme siahnuť aj po korení. Môže ísť o drvenú rascu, mleté korenie, o majoránku aj trochu cesnaku. Namiesto masti môžeme nechať vyškvariť anglickú slaninu alebo trochu slaniny a výsledkom opäť dochutiť placku na tanieri.

Ako pripraviť zemiakové placky s kapustou

Na prípravu týchto zemiakových placiek budete potrebovať: 250 g kyslej kapusty, 200 g hladkej múky, 500 g zemiakov, 100 g masti a soľ.

Ako na to? Zemiaky so šupkou uvarte v slanej vode. Potom ich olúpte a nechajte vychladnúť. Vychladnuté zemiaky nastrúhajte do misy. Kapustu dajte do sitka a nechajte ho vykvapkať. Potom ho vyžmýkajte a na doske pokrájajte nadrobno. Pridajte kapustu k zemiakom. Zasypte všetko múkou, osoľte, a vypracujte cesto. Z cesta vytvorte placky. Na platničku dajte panvičku a placky na nej opekajte nasucho.

Po opečení z oboch strán dajte placky na tanier a pomastite ich rozpustenou masťou.

Zdroj: www.toprecepty.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.