Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakové wafle, ktoré si zamilujete: Rýchla dobrota s chrumkavým výsledkom

Zemiakové wafle, ktoré si zamilujete: Rýchla dobrota s chrumkavým výsledkom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zemiakové wafle, ktoré si zamilujete: Rýchla dobrota s chrumkavým výsledkom Foto: depositphotos.com
reklama:

Zemiaky sú stálicou v našich kuchyniach – lacné, univerzálne a vždy chutné. Ak však hľadáte inšpiráciu, ako ich pripraviť trochu inak, než ste zvyknutí, máme pre vás výborný tip. V prípade, že vlastníte waflovač, môžete si za pár minút pripraviť originálne zemiakové wafle – z vonku krásne chrumkavé, vo vnútri mäkké a šťavnaté.

Táto nenáročná pochúťka sa hodí na rýchlu večeru, víkendové pohostenie aj ako zaujímavý snack pre hostí. Navyše, môžete si ju prispôsobiť podľa chuti – doplniť o rôzne prílohy alebo podávať s ľahkým dipom z jogurtu či smotany.

Čo budete potrebovať:

  • 800 gramov surových zemiakov

  • 200 gramov šunky

  • 200 gramov tvrdého syra (napr. gouda, ementál alebo čedar)

  • 2 vajcia

  • štipku soli

  • trochu oleja na potretie prístroja

Na dochutenie a servírovanie (podľa chuti):
cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, majorán), kyslá smotana, biely jogurt

Ako na to:

  1. Príprava základnej zmesi:
    Zemiaky ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Ak pustia priveľa šťavy, jemne ich vyžmýkajte, aby výsledná zmes nebola príliš mokrá. Pridajte k nim vajcia, nadrobno nakrájanú šunku a nastrúhaný syr. Zmes premiešajte, osolte a dochuťte podľa vlastných preferencií – výborne sa hodí pretlačený cesnak alebo nasekané bylinky.

  2. Pečenie vo waflovači:
    Zohrejte waflovač a jemne ho potrite olejom. Do každej formy vložte približne dve až tri lyžice zemiakovej zmesi a pečte približne 5 až 7 minút – výsledok by mal byť zlatistý a príjemne chrumkavý na povrchu.

  3. Podávanie:
    Zemiakové wafle sú výborné len tak samotné, no ešte lepšie chutia s dipom. Môžete siahnuť po klasickej zakysanej smotane s bylinkami alebo zvoliť ľahšiu alternatívu s jogurtom. Skvelo sa k nim hodí aj čerstvá zelenina alebo kúsky mäsa.

Tip na záver:

Tento recept je ideálny na improvizáciu – ak nemáte po ruke šunku, skúste inú údeninu, alebo ho spravte BOSORKA príchuť do jedálriánsky bez mäsa. Hoci vyzerá netradične, je pripravený raz-dva a zasýti bez zbytočných komplikácií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.