Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové wafle, ktoré si zamilujete: Rýchla dobrota s chrumkavým výsledkom

Zemiakové wafle, ktoré si zamilujete: Rýchla dobrota s chrumkavým výsledkom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zemiakové wafle, ktoré si zamilujete: Rýchla dobrota s chrumkavým výsledkom Foto: depositphotos.com
reklama:

Zemiaky sú stálicou v našich kuchyniach – lacné, univerzálne a vždy chutné. Ak však hľadáte inšpiráciu, ako ich pripraviť trochu inak, než ste zvyknutí, máme pre vás výborný tip. V prípade, že vlastníte waflovač, môžete si za pár minút pripraviť originálne zemiakové wafle – z vonku krásne chrumkavé, vo vnútri mäkké a šťavnaté.

Táto nenáročná pochúťka sa hodí na rýchlu večeru, víkendové pohostenie aj ako zaujímavý snack pre hostí. Navyše, môžete si ju prispôsobiť podľa chuti – doplniť o rôzne prílohy alebo podávať s ľahkým dipom z jogurtu či smotany.

Čo budete potrebovať:

  • 800 gramov surových zemiakov

  • 200 gramov šunky

  • 200 gramov tvrdého syra (napr. gouda, ementál alebo čedar)

  • 2 vajcia

  • štipku soli

  • trochu oleja na potretie prístroja

Na dochutenie a servírovanie (podľa chuti):
cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, majorán), kyslá smotana, biely jogurt

Ako na to:

  1. Príprava základnej zmesi:
    Zemiaky ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Ak pustia priveľa šťavy, jemne ich vyžmýkajte, aby výsledná zmes nebola príliš mokrá. Pridajte k nim vajcia, nadrobno nakrájanú šunku a nastrúhaný syr. Zmes premiešajte, osolte a dochuťte podľa vlastných preferencií – výborne sa hodí pretlačený cesnak alebo nasekané bylinky.

  2. Pečenie vo waflovači:
    Zohrejte waflovač a jemne ho potrite olejom. Do každej formy vložte približne dve až tri lyžice zemiakovej zmesi a pečte približne 5 až 7 minút – výsledok by mal byť zlatistý a príjemne chrumkavý na povrchu.

  3. Podávanie:
    Zemiakové wafle sú výborné len tak samotné, no ešte lepšie chutia s dipom. Môžete siahnuť po klasickej zakysanej smotane s bylinkami alebo zvoliť ľahšiu alternatívu s jogurtom. Skvelo sa k nim hodí aj čerstvá zelenina alebo kúsky mäsa.

Tip na záver:

Tento recept je ideálny na improvizáciu – ak nemáte po ruke šunku, skúste inú údeninu, alebo ho spravte BOSORKA príchuť do jedálriánsky bez mäsa. Hoci vyzerá netradične, je pripravený raz-dva a zasýti bez zbytočných komplikácií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.