Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žiadna múka, ani vajcia. Na tento zdravý dezert vám stačí fazuľa a čokoláda

Žiadna múka, ani vajcia. Na tento zdravý dezert vám stačí fazuľa a čokoláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Žiadna múka, ani vajcia. Na tento zdravý dezert vám stačí fazuľa a čokoláda Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Možno vo vás predstava fazule v múčniku vzbudzuje nedôveru, ale verte, že výsledok je naozaj skvelý. Cesto na fazuľové brownies navyše neobsahuje múku ani vajcia a je pripravené počas 10 minút. Tento recept určite skúste!

  • Fazuľové brownies sú zdravou a chutnou alternatívou klasických sladkostí, vhodné pre vegánov, alergikov aj ľudí na bezlepkovej diéte.
    Výroba je jednoduchá a rýchla, čierna fazuľa v nich poskytuje vysoký obsah bielkovín, vlákniny a dôležitých minerálov.
    Príprava trvá 10 minút a pečenie 15-20 minút, s použitím čiernych fazule, kakaového prášku, ovsených vločiek a ďalších ingrediencií.

Pokiaľ milujete sladké, ale zároveň si strážite jedálniček, sú pre vás fazuľové brownies ideálnym dezertom. Obsahujú veľké množstvo rastlinných bielkovín a vlákniny, vďaka čomu vám dodajú energiu a zasýtia na dlhú dobu.

Príprava fazuľových brownies je neuveriteľne jednoduchá. Presvedčte sa v tomto videu:

Tento múčnik ocenia aj osoby s alergiou na vajcia či mlieko a priaznivci vegánskeho stravovania. Vzhľadom na absenciu múky je vhodný pre osoby, ktoré musia dodržiavať bezlepkovú diétu – pozor ale na ovsené vločky.

Tie sú síce prirodzene bezlepkové, ale často bývajú kontaminované inými obilninami počas spracovania. Okrem toho obsahujú bielkovinu avenín, ktorá môže celiakom spôsobovať podobné ťažkosti ako lepok. V takom prípade použite preto vločky so špeciálnym označením „bezlepkové“, alebo ich nahraďte ryžovými alebo amarantovými vločkami.

Čierna fazuľa je výborným zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny. Obsahujú aj široké spektrum vitamínov a minerálnych látok, ako sú vitamíny skupiny B, vitamín E, horčík, vápnik, draslík, železo a ďalšie.

Ich konzumácia prospieva srdcu a cievam, tráviacemu systému a prispieva aj k zdraviu kostí. Sú vhodnou potravinou na zníženie krvného tlaku a tiež pomáhajú udržať stabilnú hladinu cukru v krvi.

Fazuľové brownies

250 g varených čiernych fazule
10 g kakaového prášku
40 g jemných ovsených vločiek
štipka soli
75 g javorového sirupu
20 g vanilkového cukru
40 g rastlinného oleja
½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
1 hrnček horkých čokoládových kôstok alebo strúhanej horkej čokolády

Príprava:

1) Rúru predhrejte na 180 ºC. Pekáčik s rozmerom cca 20 x 20 cm vyložte papierom na pečenie.

2) Ovsené vločky rozmixujte na „múku“. Pridajte k nim varené fazule spoločne so štipkou soli, javorovým sirupom a olejom. Rozmixujte dohladka.

3) Pridajte kakao, kypriaci prášok, vanilkový cukor a ešte raz premixujte.

4) Zmes prelejte do misky a vmiešajte do nej čokoládové kôstky alebo strúhanú čokoládu.

5) Hotové cesto vlejte do pekáča a pomocou stierky ho rozotrite a uhlaďte.

6) Vložte do rúry a pečte 15-20 minút.

7) Hotové brownies nechajte vychladnúť, potom nakrájajte na kocky a podávajte.

Zdroj: chocolatecoveredkatie.comwww.rehabilitace.info, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.