Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zmiešajte banán s kávou a pripravte si fantastickú nepečenú tortu z panvice

Nepečená torta z panvice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečená torta z panvice Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak nemáte chuť zapínať rúru, alebo ste na chalupe, kde žiadnu nemáte, nezúfajte. Tento nepečený banánovo-kávový dezert zvládnete pripraviť len na panvici – bez pečenia, bez stresu, no s výsledkom, ktorý vyzerá ako z cukrárne. Na prvý pohľad pôsobí ako klasická torta, ale keď ju rozkrojíte, prekvapia vás jemné, vláčne vrstvy a lahodný krém, v ktorom sa dokonale spája chuť banánu, kávy a masla.

Torta bez rúry? Dá sa to – a chutí božsky

Áno, na tento recept rúru vôbec nepotrebujete. Stačí vám kvalitná nepriľnavá panvica a niekoľko základných surovín, ktoré má väčšina z nás doma. Ak chcete potešiť rodinu, hostí alebo len sami seba niečím netradičným, táto torta je ideálna. Výsledok je jemný, voňavý a chuťovo vyvážený – nik by neveril, že vznikol bez pečenia.

Čo budete potrebovať

Na tortové pláty si pripravte:

  • 3 zrelé banány (čím mäkšie, tým lepšie),

  • 1 polievkovú lyžicu instantnej kávy,

  • 2 vajcia,

  • 300 ml mlieka,

  • 240 g hladkej múky,

  • 1 lyžicu kypriaceho prášku do pečiva,

  • 3 lyžice kryštálového cukru.

Na krém:

  • 200 g masla,

  • 1 balíček vanilkového pudingu,

  • 1–2 lyžice cukru (podľa chuti).

Ako pripraviť pudingovo-maslový krém

Najskôr sa pustite do krému, aby stihol vychladnúť.
Uvarte puding podľa návodu na obale – no namiesto mlieka použite vodu. Vďaka tomu bude krém ľahší. Cukor pridajte podľa chuti, niekto má rád sladšie, iný menej. Hotový puding nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľahajte mäkké maslo – malo by byť nadýchané, bez hrudiek, ale nesmie sa topiť. Do masla po lyžiciach vmiešavajte vychladnutý puding, kým vznikne hladká, jemná zmes. Hotový krém vložte do chladničky alebo postavte na chladné miesto, napríklad na okenný parapet.

Cesto ako na lievance – ale s vôňou kávy

Teraz sa pustite do prípravy cesta.
Rozmixujte banány s instantnou kávou, vajcami a cukrom, až vznikne hladká kaša. Postupne prilievajte mlieko a zapracujte múku s kypriacim práškom. Výsledkom by malo byť hustejšie cesto, podobné tomu na lievance, s jemnou karamelovou farbou.

Panvicu zľahka potrite olejom alebo maslom (ideálne len raz na začiatku) a na miernom plameni smažte jednotlivé vrstvy torty – každú približne z troch naberačiek cesta. Každú stranu opekajte 3–5 minút, kým je zlatistá.

Pláty nechajte vychladnúť jednotlivo, najlepšie na mriežke, aby sa nezaparili. Ak by ste ich poukladali na seba, začali by sa „potiť“ a stratili by svoju textúru. Z uvedeného množstva surovín pripravíte asi šesť vrstiev – ak ich spravíte tenšie, pokojne aj o jednu či dve viac.

Zostavenie torty a zdobenie

Keď sú pláty vychladnuté, začnite skladať tortu:
na prvý plát naneste časť krému, rovnomerne rozotrite a pridajte ďalší plát. Takto pokračujte, kým neminiete všetky vrstvy aj krém. Nakoniec použite zvyšok krému na potretie vrchu a bokov torty, aby mala krásne hladký povrch.

Na záver ju môžete ozdobiť podľa seba:

  • posypať instantnou kávou, kakaom alebo škoricou,

  • pridať hobliny čokolády,

  • ozdobiť kúskami banánu či kandizovaným ovocím,

  • alebo len posypať jemným cukrom.

Fantázii sa medze nekladú – nech už zvolíte akúkoľvek dekoráciu, výsledok bude pôsobiť luxusne a pritom ste nepotrebovali ani zapnúť rúru.

Tip na záver

Ak máte radi výraznú kávovú chuť, môžete pridať do cesta ešte pol lyžičky instantnej kávy navyše alebo kvapku rumovej arómy – spojenie s banánom vytvorí skutočne pôsobivú kombináciu.

Táto banánovo-kávová torta z panvice je dôkazom, že na dokonalý dezert nepotrebujete drahé ingrediencie ani moderné vybavenie. Stačí trochu trpezlivosti, fantázie a chuť skúsiť niečo nové – výsledok vás určite presvedčí, že aj bez pečenia sa dá vykúzliť torta, ktorá chutí ako z pravej cukrárne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.