- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Zmiešajte kondenzované mlieko s kakaom a uvidíte, čo sa stane. Delikatesa!
Zmiešajte kondenzované mlieko s kakaom a uvidíte, čo sa stane. Delikatesa!
Ste milovníkmi čokoládových dezertov? Ak áno, tak sa pripravte na fantastickú delikatesu, ktorú ste ešte nejedli. Spojením kakaa a kondenzovaného mlieka vytvoríte sladkú zmes, z ktorej môžete vyrobiť hneď dva bleskové múčniky. Zvládnete ich pripraviť za 5 minút. Neveríte? Skúste to.
Kto by po dobrom obede nemal chuť na sladké? Ku káve alebo čaju je to skrátka „povinnosť“ si niečo sladké dať. Kondenzované mlieko – salko si môžete pridať do kávy ako sladidlo, alebo z neho rovno pripravte múčnik, ktorému nikto neodolá. Jeho príprava nezaberie ani toľko času. Všetko budete mať do niekoľkých minút hotovo!
Pripravte si podľa videoreceptu čokoládovú dobrôtku, na ktorú budete potrebovať iba salko a kakao:
Hrnčeková torta z panvice
Túto tortu nebudete piecť v rúre, ale na panvici. Kým sa ale na pečenie dostanete, pripravte si najskôr cesto. V mise zmiešajte metličkou vajcia, pol lyžičky tekutej vanilky a pol hrnčeka cukru. Potom pridajte po pol hrnčeku mlieko, olej a kakaový prášok, 10 g prášku do pečiva a ¾ hrnčeka múky. Po pridaní každej ingrediencie zmes vždy premiešajte. Nakoniec vymažte maslom hlbokú panvicu, vysypte ju múkou a hotové cesto do nej prelejte. Nechajte cesto piecť pod priklopenou pokrievkou na miernom ohni asi 40 minút.
Čokoládová poleva na tortu
Než sa torta upečie, máte veľa času na prípravu čokoládovej polevy. Do hrnca dajte 3 lyžice jogurtu, 2 lyžice kondenzovaného mlieka a 2 lyžice kakaa. Všetko metličkou premiešajte, prilejte 3-4 lyžice mlieka a opäť zmes miešajte na miernom ohni, kým nebude poleva uvarená. Upečenú tortu polejte polevou a posypte nadrvenými arašidmi.
Sladké guličky truffles
Na túto čokoládovú dobrotu vám postačí iba plechovka tradičného kondenzovaného mlieka a 160 g holandského kakaa. Najskôr zohrejte salko v rajnici tak, aby bolo horúce, ale nevarilo sa. Potom k nemu preosejte kakao a všetko starostlivo zmiešajte dohromady. Hotové cesto preložte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke odležať 2 hodiny. Akonáhle bude vychladené, vytvorte z neho malé guličky, ktoré obaľte v kakau. Čokoládové truffles skladujte v chladničke.
Čokoládovo-orechové guličky
Pokiaľ máte v obľube čokoládu s orieškami, tak je tento recept pre vás ako stvorený! Zmiešajte plechovku karamelového salka so 150 g rozdrvených piškótov, pomletých orechov a masla, 2 lyžicami rumu a 100 g nastrúhanej horkej čokolády. Cesto by nemalo byť ani príliš husté, ale ani príliš tekuté. Preto ho podľa potreby narieďte mliekom alebo zahustite piškóty. Potom nechajte odležať na hodinu v chladničke. Nakoniec už len guličky obaľujte v nasekaných orechoch alebo v kokose.
Zdroje: primainspirace.cz, kupi.cz, denik.cz, www.ireceptar.cz