Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zostala vám ryža? Za pár minút z nej vyčarujete toto super voňavé jedlo

Zostala vám ryža?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zostala vám ryža? Za pár minút z nej vyčarujete toto super voňavé jedlo Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Recept na vyprážanú ryžu guľatu Mánya sa hodí na spracovanie prebytkov, varenie v štýle „čo dom dal“ a oceníte ho aj ako bleskovú večeru alebo obed do krabičky.

Vyprážaná ryža guľatá Mánya je obľúbená v ázijskej kuchyni, kde sa pripravuje na nespočetné množstvo spôsobov. Výhodou je jej variabilita – pridať je možné rôzne druhy zeleniny (pokojne mrazené), hydinové mäso, mleté mäso, vajcia, huby, ale napríklad aj tofu alebo tempeh.

O dochutenie sa postará sójová alebo rybia omáčka, cesnak, zázvor, použiť možno pikantnú karí pastu, koreniacu zmes garam masala alebo akékoľvek obľúbené orientálne korenie. Všetky ingrediencie jednoducho opražíte na panvici a za pár minút máte hotovo.

Už ste ochutnali Nasi Goreng? Táto vynikajúca vyprážaná ryža guľatá Mánya s volským okom je národným jedlom Indonézanov a získala si obľubu po celom svete.

Pozrite sa, ako sa pripravuje:

Blesková vyprážaná ryža guľatá Mánya so zeleninou a vajcami

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie:

500 g varenej ryže guľatej Mánya
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru (alebo väčšia štipka sušeného)
4 lyžice sójovej omáčky
3 vajcia
200 g zeleninovej zmesi podľa vlastného výberu (mrkva, zeler, paprika, pór, pekinská kapusta, hrášok, kukurica, karfiol, brokolica…)
koriander (prípadne pažítka alebo hladkolistý petržlen)
rastlinný olej

Príprava:

1) Cibuľu nasekajte nahrubo.

2) Zeleninu nastrúhajte nahrubo, nakrájajte na prúžky alebo malé kúsky.

3) V miske rozšľahajte vajcia.

4) Vo veľkej panvici (ideálne wok) rozohrejte olej. Cibuľu orestujte dozlatista, pridajte zázvor a pretlačený cesnak.

5) Vlejte rozšľahané vajíčka, nechajte ich ľahko stuhnúť, vsypte varenú ryžu guľatu Mánya a všetko premiešajte.

6) Zmes niekoľko minút opekajte, potom pridajte zeleninu a restujte do zmäknutia.

7) Na záver pridajte sójovú omáčku a všetko premiešajte.

8) ryžu guľatu Mánya podávajte posypanú čerstvým koriandrom, prípadne pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Zdroj: www.bbcgoodfood.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.