Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečené guľky so sacherovou príchuťou

Nepečené guľky so sacherovou príchuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečené guľky so sacherovou príchuťou Foto: depositphotos.com
reklama:

Sacherova torta patrí medzi dezerty, ktoré si získali meno naprieč celou Európou.

Typická kombinácia tmavej čokolády a marhuľovej marmelády je jednoducho nezameniteľná. Ak však nemáte čas piecť, existuje jednoduché riešenie – nepečené guľky inšpirované práve týmto slávnym koláčom. Sú hotové prekvapivo rýchlo, chuťovo veľmi blízke originálu a mimoriadne ľahko miznú z taniera.

Klasická torta môže pôsobiť občas trochu hutne, no v tejto verzii nič také nehrozí. Guľky sú mäkké a vláčne, marmeláda v nich krásne vynikne a rum dodá jemnú arómu. Ideálne na rýchle pohostenie aj sladkú odmenu ku káve.

Suroviny, ktoré budete potrebovať

Na prípravu stačí pár bežných ingrediencií: kakaové sušienky (maslové venčeky), maslo, kakao, práškový cukor, rum, marhuľová marmeláda a na záverečné obalenie kvalitná horká čokoláda s trochou kokosového oleja. Konkrétne množstvá si môžete pozrieť v samotnom recepte.

Ako na nepečené sacher guľky

  1. Sušienky rozmixujte na jemný prášok a presypte do misky.
  2. Pridajte kakao, cukor, marmeládu a ešte teplé rozpustené maslo.
  3. Všetko premiešajte a pri miesení do cesta zapracujte aj rum, ktorý celý dezert krásne prevonia.
  4. Cesto by malo zostať mäkké a poddajné. Ak sa vám zdá príliš hutné, pridajte trošku mlieka.
  5. Vypracujte malé guľky, rozložte ich na tácku a na krátko ich vložte do mrazničky, aby spevneli.
  6. Nad parou si pripravte polevu – roztopte horkú čokoládu a primiešajte kokosový olej.
  7. Guľky postupne máčajte v čokoláde (najjednoduchšie to ide s pomocou vidličky) a ukladajte do papierových košíčkov.
  8. Na ozdobu môžete použiť sušené či jedlé kvety, kúsky lyofilizovaného ovocia alebo guľky ponechať bez dekorácie.

Nepečené sladkosti majú nespočetné množstvo podôb, takže ak vám zachutia, pokojne vyskúšajte aj iné variácie. Fantázii sa pri tomto type dezertov medze naozaj nekladú.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.