- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Perníková nepečená torta
Perníková nepečená torta
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 50min
Keď som tento recept objavila, veľmi ma zaujal. Milujem perníky a takto pripravená torta je naozaj maškrta. O túto pochúťku sa musím s Vami podeliť.
Suroviny
- 500 g perníkov
- 500 ml kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
- 2 banány
- Vlašské orechy
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si prekrojíme perníky pozdĺžne na polovice.
Zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a s trochou mletých orechov.
Banány si nakrájame na koliečka.
2. Krok
Misu si vystelieme fóliou.
Potom začneme vrstviť perníky, ktoré si namáčame v smotanovej zmesi. Obložíme nimi misku a potom prekryjeme vrstvou smotanovej zmesi. Na túto zmes si naukladáme banány.
Potom opäť vrstva perníkov a stále opakujeme. Medzi vrstvami môžeme presypať orechmi alebo môžeme pokvapkať roztopenou čokoládou.
3. Krok
Ak by boli perníky moc tvrdé, doporučujem namiesto kyslej smotany máčať ich v mlieku tak, že ich v mlieku chvíľu necháme napiť.
4. Krok
Takto pripravenú, navrstvenú tortu dáme do chladničky, najlepšie cez noc, zatuhnúť.
5. Krok
Potom preklopíme, odstránime vrstvu fólie a dozdobíme. Buď s čokoládou alebo orechmi alebo aj so šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
49 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
214220 videní