Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kávový krém do vianočného pečiva: jemná náplň zo štyroch základných surovín

Kávový krém do vianočného pečiva: jemná náplň zo štyroch základných surovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kávový krém do vianočného pečiva: jemná náplň zo štyroch základných surovín Foto: depositphotos.com
reklama:

Plnené cukrovinky sú každoročne hviezdou vianočných stolov – stačí ich pár položiť na tácku a o chvíľu po nich nezostane ani stopa.

Medzi najobľúbenejšie náplne patrí kávový krém, ktorý dokonale dopĺňa jemné krehké cesto a pritom jeho príprava nezaberie takmer žiadny čas.

Pre mnohých má kávový zákusok nostalgickú príchuť – vôňa kávy a sladkého masla dokáže okamžite pripomenúť sviatočné chvíle strávené u babičky. Hoci ide o tradičný recept, stále má svoje pevné miesto v modernej vianočnej kuchyni. Najčastejšie sa ním spájajú drobné tvary z krehkého či bielkového cesta, napríklad slzičky, ováliky, srdiečka či známe štafetky.

Ako si pripraviť domáci kávový krém

Recept na túto náplň má viacero podôb – niektorí namiesto kávy používajú aj čokoládovo-kávovú tyčinku, ktorá dodá krému inú, jemne dezertnú chuť. Cukrovinky sa oplatí naplniť približne týždeň až dva pred Štedrým dňom, aby mali čas zmäknúť a prevoňať sa.

Potrebné suroviny:

  • 130 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 125 ml silnej kávy
  • 1 lyžica hrubej múky

Postup:

  1. Horúcu kávu prelejte do kastrólika, primiešajte múku a za miešania uvarte hustejšiu kašu. Po dovarení ju nechajte voľne vychladnúť – nemala by byť teplá, aby sa maslo v kréme nezrazilo.
  2. Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote, potom ho vyšľahajte s cukrom do jemnej nadýchanej hmoty.
  3. Keď má kávová kaša izbovú teplotu, začnite ju po lyžiciach zašľahávať do maslovej zmesi. Krém by mal byť hladký a jednotný.
  4. Krém môžete nanášať nožom alebo cukrárskym vreckom – druhý spôsob dodá cukrovinkám krajší vzhľad.
  5. Nakoniec jednotlivé kúsky spojte a podľa chuti ich ešte môžete obliať polevou či ozdobiť.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.