- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Lieskovo-nugátové toliare
Lieskovo-nugátové toliare
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 125 g masla
- 50 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 lyžička nastrúhanej pomarančovej kôry
- 2 lyžice orieškového likéru
- 150 g hladkej múky
- 20 g kukuričného škrobu
- 15 g kakaového prášku
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- Plnka:
- 50 ml smotany na šľahanie
- 100 g nugátu
- cca 30 ks lieskových orieškov
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, soľou, nastrúhanou pomarančovou kôrou a lieskovoorieškovým likérom. Preosejte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a kakao a vypracujte hladké cesto. Potom vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a vložte do chladničky asi na 2 hodiny.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C. Guľu cesta rozpoľte a vytvarujte z nej dva rovnako veľké valčeky (priemer cca 2,5 cm). Teraz nakrájajte rovnomerné plátky a tvarujte ich do malých guľôčok. V strede guľôčok urobíme malú priehlbinu a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút pri 180°C.
3. Krok
Na plnku jemne rozpustite nugát a smotanu vo vodnom kúpeli a potom nechajte vlažný vychladnúť. Po vychladnutí toliarov ich môžeme lyžičkou naplniť nugátom do priehlbín a na každý položiť lieskový orech.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
503 videní